Jakub Forgács Krimi Krimi

Vyhrážky sa mužovi nevyplatili. Čo sa dialo pred bystrickou železničnou stanicou?

Krušné chvíle zakončil až zásah mužov zákona! Podľa slov polície muž (51) začal nadávať bezdomovcovi. To bol však len začiatok!

Ilustračný obrázok k článku Vyhrážky sa mužovi nevyplatili. Čo sa dialo pred bystrickou železničnou stanicou?
Zdroj: TASR

Vyšetrovateľ v Banskej Bystrici obvinil muža (51) z Nitry z trestného činu extrémizmu – nebezpečného vyhrážania, ktorý bol spáchaný z osobitného motívu, spočívajúceho v nadávkach a vyhrážkach pre príslušnosť poškodeného k rómskemu etniku.

„V sobotu (27.8.) okolo 23:40 hodine pred budovou hlavnej železničnej stanice v Banskej Bystrici prišiel k obvinenému mužovi bezdomovec (29) a pýtal si oheň na zapálenie cigarety. Obvinený mu začal vulgárne nadávať a následne sa aj vyhrážať. Tvrdil, že má pri sebe pištoľ a vyhrážal sa, že ho zastrelí. Poškodený z obavy o svoj život z miesta utiekol, vbehol do budovy železničnej stanice a odtiaľ na oddelenie železničnej polície, kde skutok nahlásil,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Andrea Petrovičová.

„Hliadka železničnej polície bezprostredne po oznámení preverila pohyb osôb na železničnej stanici a v jej okolí. Následne obmedzila osobnú slobodu osobe, ktorá zodpovedala popisu. Podozrivý bol viditeľne pod vplyvom alkoholu, pričom búchal a kopal do uzamknutých dverí vestibulu. Vo verbálnom útoku pokračoval aj počas predvádzania, aj v priestoroch oddelenia železničnej polície,“ pokračovala hovorkyňa.

„Vyšetrovateľ spracoval podnet na ukončenie veci v tzv. super rýchlom konaní, v ktorom bol súdom páchateľovi uložený trest odňatia slobody na osem mesiacov, s podmienečným odložením na 14 mesiacov.V tomto prípade ide o trestný čin nebezpečného vyhrážania, ktorý bol spáchaný z osobitného motívu a verejne,“ dodala Petrovičová so slovami, že osobitným motívom sa rozumie spáchanie trestného činu z národnostnej, etnickej alebo rasovej nenávisti, nenávisti z dôvodu farby pleti, či nenávisti pre sexuálnu orientáciu.

Čítajte tiež:

Železnice sa chystajú na začiatok školského roka. Posilové vlaky aj pre Bystričanov

Horskí záchranári v nasadení. Pri Bystrici ratovali mladé dievčatá aj cyklistu

Požiar na Švermovej ulici v Bystrici. V byte vyhorela spálňa!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM