Iné športy

Vrchol letnej bežeckej sezóny Marathon BB Tour sa blíži: Kordícky Extrém láka do Kremnických vrchov

Na preteky so štartom na Kordíkoch sa tradične schádzajú vytrvalci z celého Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Vrchol letnej bežeckej sezóny Marathon BB Tour sa blíži: Kordícky Extrém láka do Kremnických vrchov
7
Galéria
Foto: Peter Rusko / Zdroj: Marathon BB Tour

20. júla 2019 sa už po siedmykrát postavia priaznivci behu v prírode na štart kultového podujatia v bežecky unikátnej lokalite. Krásu zalesneného hrebeňa Kremnických vrchov majú športovci aj vďaka nemu možnosť objavovať nielen na bežkách v zimnej sezóne, ale aj behom a uprostred leta. V kontexte seriálu Marathon BB Tour nepôjde len o skvelý zážitok v lone prírody, ale aj o posledný kúsok do medailovej skladačky aktuálneho ročníka.

“Máme niekoľko dĺžok tratí s rôznou náročnosťou pre všetky výkonnostné a vekové kategórie. Pre najmenších pretekárov do 5 rokov je tradične pripravený Beh chrústov na 200m. V rámci Marathon BB miniTour zabojujú o body chlapci a dievčatá od 6 do 10 rokov na 800m trati lúkami v katastri obce. Najširšia skupina hobby športovcov si môže vybrať z okruhov na 4,2km a 11,4km – každý podľa svojho gusta. Na 4,2km si otestujú svoju formu už tradične aj majstrovskí hokejisti z HC ’05 iClinic Banská Bystrica. Kráľovskou traťou na Kordíkoch je nádherný a technicky pestrý okruh na 26km s viac než 1000m prevýšením a peknými výhľadmi,” prezradili detaily o ponuke tratí organizátori podujatia.

Obec Kordíky so 453 obyvateľmi je stabilným partnerom podujatia už od jeho vzniku. Pre účastníkov sú pripravené nielen tri občerstvovacie stanice na najdlhšej trati, ale aj chutný guláš a občerstvenie po dobehu v cieli.

“Najdlhšia 26km trať v teréne je náročnosťou porovnateľná s odbehnutím celého maratónu na ceste, akurát neporovnateľne krajšia. Pre začínajúcich bežcov je zasa ideálnym vstupom do sveta trailových behov 4,2km hobby trať… Cieľ je niečo výnimočné zažiť, nie sa zničiť,” dodávajú s úsmevom organizátori.

Na preteky so štartom na Kordíkoch sa schádzajú vytrvalci z celého Slovenska. Súčasťou výzvy na 26km je aj tradičný darček pre finišerov v cieli. “Tento rok čakajte prekvapenie – zatiaľ neprezradíme, čo to bude, ale budeme opäť originálni. Môžeme však povedať, že premiérovo budú mať možnosť zakúpiť si jedinečné tričko s motívom pretekov úplne všetci účastníci podujatia… samozrejme, do vypredania zásob a iba na mieste,” poodhalili organizátori z tímu Marathon Banská Bystrica.

Očakávaná účasť je podľa ich slov viac než 1000 štartujúcich, preto neváhajte a registrujte sa online na stránke podujatia. Všetky informácie možno nájsť aj na FB stránke pretekov.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť zábery z minulého ročníka Kordíckeho extrému!

V OBRAZOCH: Kordícky Extrém
7
Galéria
Foto: Peter Rusko / Zdroj: Marathon BB Tour
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM