Správy

Vodiči sa potešia: Cestu a mosty medzi Bystricou a Zvolenskou Slatinou chcú opraviť

Cieľom obnovy je zabezpečiť plynulosť a bezpečnosť dopravy i znížiť negatívny dosah cestnej dopravy na životné prostredie.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči sa potešia: Cestu a mosty medzi Bystricou a Zvolenskou Slatinou chcú opraviť
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) plánuje na svojom území opraviť cestu a mosty medzi Banskou Bystricou a Zvolenskou Slatinou v okrese Zvolen. Vyplýva to z oznámenia vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie s tým, že celková predpokladaná hodnota zákazky je 6 079 456 eur bez DPH.

Hovorkyňa BBSK Lenka Štepáneková uviedla, že cesta je súčasťou dopravného koridoru, ktorý spája Podpoľanie s Malohontom. Podľa kraja je to dôležitý dopravný ťah zo severu na juh. Zákazku rozdelili na dve etapy a financovať ju budú z fondov Európskej únie. „Celková cena bude známa po ukončení verejného obstarávania,“ podotkla.

Dodala, že cieľom obnovy je zabezpečiť plynulosť a bezpečnosť dopravy i znížiť negatívny dosah cestnej dopravy na životné prostredie. Stavebné úpravy tiež majú zvýšiť únosnosť cesty. Práce na obnove cesty a mostov chce BBSK v oboch etapách ukončiť do 12 mesiacov od dňa, keď prevezme stavenisko zhotoviteľ.

Záujemcovia môžu podľa oznámenia svoje ponuky predkladať do 7. novembra. Kritériom na vyhodnotenie ponúk je cena.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM