Aktualizované Jakub Forgács Správy

Vodiči aj chodci si vydýchnu: Kedy odstránia plot za priechodom na Huštáku?

Prechod okolo nového bystrického nákupného centra vôbec nie je jednoduchý. Už čoskoro sa to má zmeniť.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči aj chodci si vydýchnu: Kedy odstránia plot za priechodom na Huštáku?
5
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

V posledných dňoch nás chodci aj vodiči upozorňovali na problém na Huštáku. Kým frekventovaný priechod tu zrušili, nový, pri SC Point, smeruje do plota. Chodci tak často prechádzajú vyfrézovaným priechodom, na ktorý boli dovtedy zvyknutí, čo sa nepozdáva mnohým vodičom. Obrátili sme sa preto aj na SC Point, aby sme zistili, kedy bude tento plot odstránený a priechod na 100% použiteľný.

„Oplotenie pri SC Point momentálne odstraňujú, takže od dnešného dňa bude chodník k dispozícii pre chodcov. O spustení jednosmerky budeme informovať,“ uviedla pre spravodajský portál Bystrica 24 Viktória Kiripolská, marketing manager SC Point Banská Bystrica v pondelok predpoludním.

Svoju reakciu na tento problém do redakcie zaslalo aj mesto. „Bezodkladne po tom, čo mesto Banská Bystrica zistilo ďalšie chyby zo strany zhotoviteľa stavby pri organizácii postupu prác, nariadilo okamžité spriechodnenie nového priechodu pre chodcov a nadväzného chodníka pre peších s napojením až ku kruhovému objazdu. Dnešným dňom je táto trasa sprístupnená pre peších po nových komunikáciách v rámci stavby. Týmto by sme zároveň chceli všetkých vyzvať, aby nepoužívala bývalý priechod pre chodcov, ktorý už nebude obnovený,“ uviedla hovorkyňa primátora Dominika Mojžišová.

Zároveň informovala o plánovanej zmene dopravnej situácie pri SC Point „Od stredy, 24. októbra 2018 bude sprejazdnená vozovka popred OC Point smerom na Fončordu. V čase od 24. do 25. októbra 2018 (streda – štvrtok) bude uzatvorený pravý jazdný pruhu poza obchodné centrum v smere ku kruhovému objazdu, kde budú odstraňované chyby v úprave komunikácie,“ dodala Mojžišová.

Pozrite si spomínanú križovatku s priechodmi v priloženej fotogalérii!

V OBRAZOCH: Na Huštáku vodiči hromžia, chodci sú zmätení
5
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM