Šport

Vlhovej najväčšia súperka mimo hry. Shiffrinová nebude štartovať v piatkovej kombinácii

V piatkovej kombinácii ubudla jedna z najvážnejších adeptiek na pódium. Slovenská reprezentantka Petra Vlhová bude štartovať.

Ilustračný obrázok k článku Vlhovej najväčšia súperka mimo hry. Shiffrinová nebude štartovať v piatkovej kombinácii
19
Galéria
Zdroj: TASR

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová vynechá na majstrovstvách sveta vo švédskom Are okrem zjazdu aj alpskú kombináciu. Oznámila to v utorok večer, niekoľko hodín po tom, ako na úvod šampionátu získala zlato v super-G.

V piatkovej kombinácii (11:00 zjazd, 16:15 slalom) tak ubudla jedna z najvážnejších adeptiek na pódium. Slovenská reprezentantka Petra Vlhová bude štartovať.

Dvadsaťtriročná Shiffrinová sa sústredí na budúcotýždňové točivé disciplíny. V obrovskom slalome (14. februára) bude obhajovať striebro, v slalome (16. februára) najcennejšiu medailu.

„V hlave som mala pingpong, stále som sa vracala k tejto otázke. S tímom sme sa však napokon rozhodli, že súťažiť aj v alpskej kombinácii by na týchto MS bolo príliš veľa. Sezóna už teraz prekonala moje najbláznivejšie sny a stále sa neskončila. Najťažšie je nájsť rovnováhu medzi mojou túžbou lyžovať čo najviac a fyzickými aj psychickými silami. Moju energiu musím teraz koncentrovať na slalom a obrovský slalom,“ napísala Američanka na sociálnych sieťach.

FOTO: Petra Vlhová na Svetovom pohári v Maribore
19
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM