Jakub Forgács Krimi

Vlámačka do bystrického úradu: V akcii páchatelia s kuklami a celí v čiernom, s týmto dnes prišla polícia!

V Banskej Bystrici sa odohrala vlámačka do budovy Okresného úradu. Podľa polície v akcii boli páchatelia maskovaní kuklami a oblečení v čiernom oblečení. A s týmto dnes prišli muži zákona...

Ilustračný obrázok k článku Vlámačka do bystrického úradu: V akcii páchatelia s kuklami a celí v čiernom, s týmto dnes prišla polícia!
Zdroj: Policajný zbor SR

Polícia dnes informovala, že ohľadne uvedenej vlámačky bolo vznesené obvinenie. „Vyšetrovateľ v Banskej Bystrici obvinil zo zločinu poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia, zločinu krádeže a prečinu poškodzovania cudzej veci Jozefa (29) z Krupiny,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

„Dňa 12. apríla 2015, krátko po 5:00, na ulici Námestí Ľudovíta Štúra v Banskej Bystrici, sa vlámal do budovy Okresného úradu v Banskej Bystrici a následne do kiosku – kolkomatu. Spolu s doposiaľ nestotožnenou osobou sekerou rozbili sklenenú výplň, vošli do vnútra a na kolkomate vypáčili skrinku s peniazmi,“ pokračovala Faltániová.

Podľa slov hovorkyne spôsobili krádežou peňazí, poškodením kolkomatu a sklenenej výplne, škodu odhadnutú na 11 310 eur. „Páchatelia boli maskovaní čiernymi kuklami a boli v čiernom oblečení. Polícia na mieste činu zaistila stopy (aj sekeru), ktoré boli podrobené kriminalistickému skúmaniu a analýze DNA,“ povedala Faltániová a dodala, že jej porovnávaním bola zistená zhoda s DNA profilom osoby, ktorá už bola v minulosti viackrát trestaná.

Počas vyšetrovania boli vypočutý svedkovia, zabezpečené listinné materiály a dokumenty ako aj odborné vyjadrenia expertov z odboru kriminalistika. „Na základe toho bol odôvodnený záver, že skutku sa dopustila osoba, ktorej bolo následne vznesené obvinenie. Obvinený bol v minulosti už päťkrát súdne trestaný, prevažne za násilnú a majetkovú trestnú činnosť. V súčasnosti je vo výkone trestu za inú trestnú činnosť,“ dodala Faltániová so slovami, že za tieto skutky môže byť potrestaný odňatím slobody na 3 až 10 rokov.

Vlámanie do bystrického úradu: Fotky z miesta
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM