Hokej

Víťazná séria bystrických baranov ukončená. Na Detvancov boli prikrátki

Po štyroch výhrach v rade barani opäť okúsili chuť prehry. V Detve bodovať nedokázali.

Ilustračný obrázok k článku Víťazná séria bystrických baranov ukončená. Na Detvancov boli prikrátki
Zdroj: TASR

Prvá tretina bola v réžii domácich, ktorí nedovolili hosťom žiadnu výraznejšiu príležitosť presadiť sa. Nemčík svojim faulom daroval Detve presilovú hru už v 4. minúte, ale Bystričania sa dokázali veľkému tlaku domácich ubrániť. Obrovskú príležitosť mal v 7. minúte na hokejke Sýkora, puk však skončil prikrytý pod lapačkou Petríka. Hostia mali v ďalších minútach viacero streleckých príležitostí, no ani jedna sa gólom neskončila. Prvýkrát si detvianski fanúšikovia zakričali gól v 14. minúte, keď dokázal puk zblízka pretlačiť Ščurko až za chrbát Williamsa a otvoril skóre zápasu. Po góle Detva naďalej tlačila, ale všetky príležitosti kryl pozorný Williams. V 15. minúte fauloval Giľák a ponúkol Bystričanom výhodu presilovej hry. V nej si ale nedokázali vytvoriť ani jednu streleckú príležitosť a do šatne tak odchádzali spokojnejší domáci s tesným náskokom.

Druhá dvadsaťminútovka priniesla vyrovnaný hokej. Prvú príležitosť na zvýšenie skóre mal Martin Chovan, ale po jeho strele sa puk iba odrazil od Williamsovho výstroja. Neuspel ani Ďatelinka, ktorý v 25. minúte vystrelil osamotený na modrej čiare, no Petríka neprekonal. V stopercentných šanciach sa ocitol Gašpar. Najskôr sa v 27. minúte sám rútil na Williamsa, ale ten ho efektne vychytal lapačkou. O minútu neskôr to skúšal švihom, ale trafil len brvno bystrickej bránky. Od polovice zápasu dostával majster Detvu pod tlak čoraz častejšie, ale po viacerých streleckých pokusoch sa mu vyrovnať nepodarilo. V závere tretiny mohol skórovať Puliš, ale zblízka trafil len Williamsa a skóre tak zostalo nezmenené.

Do tretej tretiny vstúpila Bystrica aktívne a domáci sa len s problémami dostávali z vlastného obranného pásma. V 44. minúte si nakorčuľoval z pravej strany Higgs, ale Petrík ho zblízka vychytal. Z ďalšieho útoku trafil Asselin iba bočnú sieť a Kabáč tesne minul. Domáci sa dočkali v 49. minúte, keď ex-Bystričan Giľák ukážkovo trafil pravý horný roh Williamsovej bránky a zvýšil na 2:0. Vzápätí mohol pridať ďalší gól Murček, ale zblízka stroskotal na Williamsovi. V 55. minúte mohol znížiť Ďatelinka, jeho strelu Petrík vyrazil na ochrannú sieť. Drámu zariadil gólom v 57. Higgs, ktorý skóroval v spornej situácii pred domácim brankárom. Domáci si ale v závere svoj náskok ustrážili a tešili sa z dôležitého víťazstva.

HC 07 Detva – HC 05 iClinic Banská Bystrica 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

  • Góly: 14. Ščurko (Puliš, Murček), 49. Giľák – 57. Higgs (Asselin)
  • Rozhodovali: D. Konc st., Fridrich – Výleta, Rojík
  • Vylúčení: 3:3, navyše: Selleck (Banská Bystrica) 10+DKZ za nešportové správanie
  • Presilovky: 3:5
  • Oslabenia: 0:0
  • 799 divákov
  • Detva: Riečický – Mar. Chovan, Kuklev, Sládok, Hraško, F. Fekiač, Šimon, Hedera, Gachulinec – Ščurko, Murček, Puliš – Ďaloga, V. Fekiač, Gašpar – Tibenský, Mat. Chovan, Král – Giľák, Valent, Surový
  • Banská Bystrica: Williams – Miller, Marshall, Mihalik, Sloboda, Ďatelinka, Kubka, Nemčík, Sarvaš – Selleck, Buc, Asselin – Török, Higgs, Sýkora – Gabor, Šťastný, Kabáč – Varga, Lichanec, Bartánus

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM