Jakub Forgács Kultúra

VIDEO: Úchvatný klip nadaného klaviristu. Nádhera natočená v prírode pri Bystrici

O kráse okolitej prírody niet pochýb. Dôkazom je aj videoklip klaviristu Martina Kráľa s názvom Tvárou v tvár životu. Zrodil sa na Kráľovej Studni.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Úchvatný klip nadaného klaviristu. Nádhera natočená v prírode pri Bystrici
7
Galéria

Martin Kráľ (28) je talentovaný bratislavský klavirista. Pred pár dňami uzrelo svetlo sveta nové video k jeho piesni Tvárou v tvár životu. Úchvatné zábery natočil mladý umelec neďaleko Banskej Bystrice, na Kráľovej Studni.

Prečo ste si za miesto natáčania nového klipu vybrali práve Kráľovu studňu?

Som síce rodený Bratislavčan ale moji predkovia pochádzajú z okolia Banskej Bystrice. Čím som starší, tým viac si uvedomujem význam prírody a čerpám v nej inšpiráciu k mojej tvorbe. Obdivujem krásu slovenských hôr a keďže chodím aj v šľapajach mojich predkov ktorí tu žili, je mi srdcu blízke celé stredné Slovensko. Práve z týchto dôvodov som sa rozhodol nakrútiť videoklip k svojmu tretiemu promo singlu na môj pripravovaný klavírny album práve na Kráľovej studni, na ktorú som odmalička chodil a spoznával jej čaro.

Prečo práve Tvárou v tvár životu? Čo táto skladba vyjadruje?

Názov mojej piesne vyjadruje akoby celú moju doterajšiu životnú cestu, ktorú som musel prejsť. Cestu plnú prekážok, úspechov, pádov ale aj radostí a smútku. Vyjadruje mňa ako osobu, ktorá je sama sebou a pripravená bojovať proti pýche a zlu ktoré vládne v tomto svete, práve prostredníctvom mojej hudby. Názov piesne nesie aj názov celého albumu, ktorý sa chystá na rok 2017.

Ako a kedy prebiehalo nakrúcanie klipu?

Nakrúcalo sa posledný novembrový víkend. Pamätám si, že aj napriek veľkej hmle a zime sme sa rozhodli s výborným a známym kameramanom Doublejom, ktorý točil klipy aj hudobníkom ako Rytmus, Tomi Popovič atď. a s profesionálnym dronistom Zdronu vyraziť na cestu. Natočili sme pre mňa duchovne veľmi silný videoklip.

Zdroj: YouTube.com

Stretli ste sa počas natáčania aj s kurióznymi situáciami?

Počas natáčania sme sa stretli aj s dosť nepríjemnou situáciou, kedy nás v 1300 m na hrebeni zavalila tak silná hmla a zima, že sme nevideli ani na kamery. Aj napriek týmto podmienkam sme čakali na zlepšenie počasia a ako sa vraví, trpezlivosť sa vyplatila a podarilo sa natočiť nádherne zábery.

Priblížte čitateľom vašu tvorbu a ako dlho sa už venujete hre na klavíri…

Hre na klavír sa venujem od detstva a po ukončení základnej klavírnej školy som sa vydal na sólo dráhu. Hra na klavír ma robila šťastným a táto vášeň ma poháňala a poháňa dopredu. Nemám konzervatórium, vytvoril som si svoj osobitný štýl. Moje profesionálne začiatky pred rokmi boli späté aj s rapovou scénou, a tak to ostalo aj do dnešných dní. Spolupracoval som so známymi menami na rapovej scéne (napr.: Plexo, Vladis) a dokonca i v Čechách. Mojou hlavnou vášňou je kompozícia a album „Tvárou v tvár životu“ v roku 2017 bude mojím hudobným odkazom a pohľadom na tento svet.

Kde vás najbližšie budeme môcť vidieť hrať?

Budúci rok po vydaní albumu určite plánujem malé turné po slovenských mestách aj s debutovým klavírnym albumom.

Zvyknete zavítať do bystrického regiónu častejšie? Ak áno, kam vás to najviac ťahá?

Áno, ako som v úvode spomínal, zvyknem často zavítať do bystrického regiónu a konkrétne moja obľúbená dedinka je Turecká za Starými horami. Milujem to tam. Je to pre mňa miesto pokoja a nekonečnej inšpirácie.

Pozrite si v priloženej galérii video talentovaného klaviristu natočené na Kráľovej Studni ako aj ďalšie jeho výtvory pod textom!

V OBRAZOCH: Talentovaný klavirista natočil úchvatný klip na Kráľovej Studni
7
Galéria
Zdroj: archív Martina Kráľa
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM