Ivana Kováčiková Kultúra

VIDEO: Točili utekajúc pred búrkou. Poriadne pozitívna novinka mladých Bystričanov

Tvorivá bystrická kapela DLB vypustila nevšedný videoklip. A teraz si ho môžete pozrieť aj u nás. Ako vznikal a prečo mladá študentka skončila v kufri auta?

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Točili utekajúc pred búrkou. Poriadne pozitívna novinka mladých Bystričanov
Zdroj: Facebook

Srdce kapely DLB tvoria Domik Lauko a Dávid Bílek. Obaja Bystričania sú si ako bratia a hudba sa stala ich životným štýlom. Dávid je dvojnásobným majstrom slovenska v hre na klasickú gitaru a spev má na starosti Dominik. Pri vystúpeniach spolupracujú so saxofonistom Matejom Novákom a Erikom Kurejom, ktorý hrá na kachon. Práve vo štvrtok má premiéru ich druhý videoklip k pesničke Pozitívny. Text aj hudbu k novému singlu napísal Dávid Bílek.

„Obsah pesničky nie je vhodný pre negatívne naladených ľudí. Jepre ľudí, ktorí majú niečo odžité a vedia, že najdôležitejšie v živote je pozitívne myslenie. Pre ľudí, ktorí majú radi takú muziku ako my robíme, " uviedol jeden z hlavných členov kapely Dominik Lauko. "Ja som maximálne spokojný s výsledkom, či už pána zvukára Petra Dobríka alebo s prácou Kristínky Kružicovej,“ doplnil Lauko.

Hlavnú myšlienku videoklipu nám prezradila práve kameramanka Kristína Kružicová. „Zámerom klipu je, aby vyčaril divákom úsmev na perách a pozitívny pocit. Počas točenia sme sa fakt vážne zabavili. Zrazu som sa ocitla s kamerou v kufri auta, aby vznikli veselé autentické zábery. Okoloidúci nám len mávali. Verím, že ani oni nemohli skryť úsmev na perách,“ povedala študentka Filmovej a televíznej réžie na Akadémii umení v Banskej Bystrici.

„S chalanmi som v tomto zložení spolupracovala prvýkrát. Je to veselá partička, ochotná zrealizovať aj šialené nápady. Točili sme na Donovaloch a v okolí Banskej Bystrice, utekajúc pred jarnou búrkou. Veď aj v živote musíme často naháňať pozitívnu náladu, ako v ten deň pekné počasie,“ objasnila miesta točenia videoklipu Kristína.

Premiéra videoklipu bola vo štvrtok o 19:00 a vy si ho práve teraz môžete pozrieť aj v našej videogalérii!

Čítajte tiež:

ROZHOVOR s talentovaným hudobníkom Dominikom. Oduševnenie pre hudbu a nová pesnička

Parádny úspech bystrického speváckeho zboru. Baby z Dolce Canto so zlatou medailou

VIDEO: Pozitívny videoklip mladých bystrických hurobníkov
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM