Ivana Kováčiková Kultúra

ROZHOVOR s talentovaným hudobníkom Dominikom. Oduševnenie pre hudbu a nová pesnička

Raz si mladý chlapec povedal, že bude robiť, čo ho najviac napĺňa. Dominik Lauko študuje na konzervatóriu Jána Levoslava Bellu v Banskej Bystrici a teraz tvorí hudbu vo vlastnej kapele. Zisťovali za vás podrobnosti o pripravovanom klipe.

Ilustračný obrázok k článku ROZHOVOR s talentovaným hudobníkom Dominikom. Oduševnenie pre hudbu a nová pesnička
Zdroj: DLB band

Dominik bol odmalička ten, čo sa nebál vystupovať, spievať pred ľuďmi. Viedol ho k tomu aj starý otec, ktorý zahynul pri autonehode. Kvôli tragickému odchodu sa hudbe prestal venovať. Potom zbadal zaprášené gitary a prebudila sa v ňom nostalgia. „Začal som sa sám učiť, dostal som sa na konzervatóriu a opäť som bol v tom,“ povedal pre spravodajský portál Bystrica 24.

Ako ste sa spoznali s členmi kapely a koľko spolu tvoríte?

Srdce kapely tvoríme dvaja. S Dávidom Bílekom som sa zoznámil na chodbách v škole. Dávid študuje gitaru a je dvojnásobným majstrom slovenska v hre na klasickú gitaru. Postupne sme sa skamarátili, až na z nás stali najlepší priatelia. Beriem ho ako brata. Hráme spolu už dva roky.

Kto prišiel s nápadom založiť skupinu a čo znamená skratka v názve kapely DLB?

Spontánne sme sa začali baviť, či nespravíme kapelu a zrazu z toho začal byť náš životný štýl. Posunuli sme to niekam ďalej. Názov kapely, to sú vlastne skratky mien D je ako Dominik a Dávid, L je ako Lauko a B je ako Bílek.

Ako by ste charakterizovali svoju tvorbu?

Hráme štýl, ktorý by sme mohli nazvať folk – pop, akustický, gitarový pop. Inšpirovali sme sa Tomášom Klusom v celkovom prezentovaní. Chceme, aby ľudia mali dobrý pocit. Zakladáme to na živých vystúpeniach.

Píšete si texty sami alebo vám niekto pomáha?

Prvú pesničku nám napísala textárka a poetka Janka Olejová. Texty píšeme s Dávidom obaja a funguje to tak, že keď sa zloží text, rovno tvoríme aj hudbu.

Aké zaujímavé spolupráce máte za sebou?

Na väčšie vystúpenia si zvykneme volať kamošov muzikantov, Mateja Nováka a Erika Kureja.

Na čom teraz pracujete?

Na novej pesničke s názvom „Pozitívny“ ktorá vyjde asi začiatkom júna. Od nej závisí ako sa bude ďalšia situácia vyvíjať a ako budeme pokračovať.

- Na ktoré vystúpenia najradšej spomínaš?

Na vystúpeniach na seba bezprostredne reagujeme, vieme si zo seba urobiť srandu. Zakladáme si na prirodzenosti, spontánnosti. Som sám prekvapený ako nás ľudia na koncertoch žerú. Prvé vystúpenie bolo na alternatívnom lete pred dvoma rokmi v auguste a práve vtedy sme si povedali, že to má zmysel. Niekedy odohráme aj šesť koncertov do mesiaca a super, že nás to stále baví.

Ako dobíjate energiu, keď práve nehráte?

Kapelný život má svoje špecifiká, niekedy sa nestíha, lebo obaja študujeme. Ja muzikálové herectvo a Dávid ďalej gitaru. Najviac relaxujeme po koncertoch, kedy vieme znásobiť tú nádhernú atmosféru. Hudba je náš život.

Spomeňte plány do budúcna, ciele, ktoré chcete dosiahnuť…

Pripravujeme aj klip, formou dokumentu o našom živote, o kapele. Máme dobrú kamarátku Kristínu Kružičovú, ktorá nám pomáha s vizuálom. Chystáme jedno prekvapenie, ale všetko závisí od toho, ako to vyjde s novou pesničkou. Nerád by som predbiehal.

VIDEO: Prvý klip klip kapely DLB - Hra na ticho. Čoskoro sa dočkáme aj ďalšieho
1
Galéria
FOTO: Nádejný hudobník Dominik Lauko a jeho skupina DLB band.
4
Galéria
Zdroj: DLB band
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM