Jakub Forgács Rôzne

VIDEO: Pohľad, aký sa len tak nenaskytne. Úchvatné letecké zábery Jánošíkovej skaly v 4K!

So zábermi, hoci len na pár desiatok sekúnd, preletíte v závratnej výške ponad mimoriadne zaujímavé miesto neďaleko Banskej Bystrice. Zastavte sa a vychutnajte si rozprávkovú panorámu leteckých záberov chráneného prírodného úkazu z nášho regiónu!

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Pohľad, aký sa len tak nenaskytne. Úchvatné letecké zábery Jánošíkovej skaly v 4K!
Zdroj: YouTube.com

Portál videozoslovenska.sk na svojom YouTube kanáli uverejnil úchvatné video z nášho kraja, ktoré si môžete pozrieť v kvalitnom rozlíšení 4K.

Ide o letecké zábery Jánošíkovej skaly, ktorá sa nachádza v Hrochotskej doline. Hoci video trvá iba pár desiatok sekúnd, stačí to na to, aby diváka očarilo. Pohľad na zvláštnu dominantu, zasadenú v krásnej prírode nášho regiónu, ešte viac umocňuje hudba vo videu.

Mohutné bralo s výškou až 30 metrov vyzerá na záberoch priam úchvatne. Zvetrávacie procesy mechanicky porušujú komplex pozdĺžnymi trhlinami a vytvárajú počiatočné štádium skalného mesta. Za chránené územie bola vyhlásená už koncom 19. storočia, znovu vyhlásená za chránený prírodný výtvor bola v roku 1964.

„Hlavným cieľom projektu je zachytávať zaujímavosti a krásy slovenskej prírody, miest, a ľudí v krátkych filmoch, propagovať Slovensko ako také a prinášať tieto filmy divákom na internete. Myšlienka vytvoriť tento projekt vznikala u nás v banskobystrickom Greenbox Film Studio,“ uviedol pre spravodajský portál Bystrica 24 Juraj Valica z projektu videozosloven­ska.sk.

Nechajte sa uchvátiť leteckým videom v našej videogalérii!

Čítajte tiež:

FOTO: Na bystrickej škole vzniká jedinečná mozaika vesmíru. Ruku k dielu priložili žiaci aj riaditeľka!

V Brusne sa bude pripravovať vychýrená pochúťka. Lákadlami folklóristi aj Desmod!

VIDEO Jánošíkovej skaly z vtáčej perspektívy
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM