Jakub Forgács Hokej

VIDEO: Novinka na bystrickom zimnom štadióne: Hokejová šatňa UMB v štýle NHL

Hráči univerzitného tímu bystrickej UMB predviedli svoje kvality aj mimo ľadu. Spolu s realizačnými tímom a kamarátmi upravili šatňu do podoby, akú im mnohé tímy ligy môžu len ticho závidieť.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Novinka na bystrickom zimnom štadióne: Hokejová šatňa UMB v štýle NHL
Zdroj: UMB Hockey Team

Nielen barani robia dobré meno bystrickému hokeju. Kvalitu predvádzajú aj hokejisti univerzitného UMB Hockey Teamu. V uplynulej sezóne obsadili v prestížne Európskej univerzitnej hokejovej lige (EUHL) 3. miesto a obranca Filip Kandra sa prebojoval aj do elitnej päťky ALL STARS výberu. Najnovšie o sebe úspešný tím dal vedieť aj novinkou – prerobenou šatňou, ktorá je súčasťou bystrického zimného štadióna

„Základ všetkého, čo mužstvo potrebuje, je komfort. Potom prídu aj výsledky. Keď sa mužstvo bude dobre cítiť v šatni a v kolektíve, idú ľahšie aj tréningy a zápasy,“ uviedol Lukáš Opáth, športový riaditeľ a hlavný tréner.

„Pamätám si, že keď sme pred tromi rokmi začínali, mali sme k dispozícii len hosťovské šatne. Priniesli sme si vaky, potrénovali sme. Chalani si potom vaky museli odniesť, sušili to kade – tade na internáte, na balkóne, po izbách,“ pokračoval Milan Kyseľ, generálny manažér klubu.

V novembri 2014 sa UMB Hockey Teamu podarilo s predchádzajúcim majiteľom zimného štadióna vybaviť, aby si mohol jednu zo starých šatní prerobiť, investovať do nej. Prvé úpravy, nový koberec a rohože, urobili hneď. „Potom bola dlhšia prestávka a na konci júla sme šatňu začali prerábať do dnešnej podone,“ spomenul Kyseľ.

Kým prvú prerábku robili spolu s hráčmi, do druhej sa už zapojil iba realizačný tím (Lukáš Opáth, Milan Kyseľ a tréner Marek Janík) a kamaráti, ale aj aj Opáthov otec a brat. Tí sa postarali o celý strop a elektriku.

„Keď ľudia videli začiatok a vidia to teraz, je to taká malinká NHL šatňa v Európskej univerzitnej hokejovej lige,“ povedal Opáth a Kyseľ doplnil: „Tento rok zimák zmenil majiteľa, firmu MBB, ktorej vďačíme za to, že sme tu mohli zostať, a tak ideme do šatne znova investovať,“ Hoci v nej už netreba veľa práce, podľa Kyseľa by jej pomohlo rozšírenie.

Pozrite si zábery novej šatne v našej foto a videogalérii!

Čítajte tiež:

Hokejisti bystrickej UMB ukázali srdce: Vydražili dresy, aby pomohli nevyliečiteľne chorým deťom

Úspech obrancu hokejistov UMB. Filip Kandra v top päťke ALL STARS

V OBRAZOCH: Šatňa hokejistov UMB sa zmenila na nepoznanie
13
Galéria
Zdroj: UMB Hockey Team
VIDEO: Prerobená šatňa bystrického UMB Hockey Teamu
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM