Jakub Forgács Správy

Veľký zvrat v boji o záchranu Bakossky: Škole sa podarilo zvrátiť zrušenie

O záchranu školy s 250 žiakmi bojovali rodičia, učitelia, ale aj samotní Bystričania. Ani tisícky ich podpisov pod petíciou proti jej zrušeniu neobmäkčili mesto a ani mestských poslancov, ktorí dali súhlas na jej vyradenie zo siete mestských základných škôl. Nakoniec sa však predsa môžu tešiť...

Ilustračný obrázok k článku Veľký zvrat v boji o záchranu Bakossky: Škole sa podarilo zvrátiť zrušenie
Zdroj: TASR

Základná škola Jána Bakossa v Banskej Bystrici bude zrejme jedinou školou v meste pod Urpínom, ktorej sa podarilo zvrátiť svoje zrušenie. K tomu malo dôjsť už od 1. septembra tohto roku. Ako v pondelok potvrdil minister školstva Peter Pellegrini, šanca na udelenie výnimky, ktorou by došlo k jej zrušeniu už k tomuto termínu, sa začína rovnať nule.

Zúfalí rodičia a učitelia sa spoliehali už len na ministerstvo školstva, ktoré malo krok mesta definitívne odobriť. Ako minister Pellegrini vysvetlil, v návrhu na vyradenie ZŠ absentujú podklady, ktoré ministerstvu školstva chýbajú na dôkladné rozhodnutie o osude tejto školy. Ak by mala skončiť do troch týždňov, teda k 1. septembru, musel by udeliť výnimku a urobiť tak už v týchto dňoch. Bez chýbajúcich podkladov to však nie je možné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM