Iné športy

Veľký plavecký sviatok opäť pod Urpínom. Prvé INFO o Banská Bystrica Cup 2019

V bazéne Štiavničky sa budú plniť limity na všetky významné plavecké podujatia roku 2019. Prídu aj plavci z poriadnej exotiky.

Ilustračný obrázok k článku Veľký plavecký sviatok opäť pod Urpínom. Prvé INFO o Banská Bystrica Cup 2019
11
Galéria
Foto: Janka Potančoková

Plavci a plavkyne svetového formátu sa predstavia v krytej plavárni Štiavničky. 12. ročník obľúbeného plaveckého podujatia Banská Bystrica Cup sa uskutoční v termíne 30. – 31. marca 2019 a mesto pod Urpínom sa má znovu na čo tešiť. Podujatie bolo znova zaradené do kalendára Medzinárodnej svetovej plaveckej federácie, ale aj Európskej plaveckej federácie. Informoval o tom manažér a riaditeľ pretekov Milan Záborský.

„Tohtoročné podujatie „Banská Bystrica Cup 2019“ je kvalifikačné pre účasť na Olympijské hry 2020 v Tokiu /Japonsko/. Športovci budú môcť plniť limity aj na Majstrovstvá sveta dospelých 2019 v Gwangju (Južná Kórea) ako aj letnú svetovú Univerziádu 2019 v Neapole (Taliansko). Mladší plavci budú môcť plniť limity zas na Majstrovstvá sveta juniorov 2019 v Budapešti (Maďarsko), Majstrovstvá Európy juniorov 2019 v Kazani (Rusko) ako aj na Európsky olympijský festival mládeže 2019, ktorých dejiskom bude azerbajdžanské mesto Baku,“ vymenoval Záborský.

Ako ďalej uviedol Záborský, organizátori evidujú predbežné prihlášky pretekárov z Brazílie, Českej republiky, Chorvátska, Maďarska, Nemecka, Poľska, Slovenska, Srbska, Švajčiarska, Ukrajiny. Na štarte uvidíme aj reprezentantov Slovenskej republiky. Je predpoklad účasti ešte ďalších pretekárov, nakoľko termín konečnej prihlášky je do 8. marca.

V sobotu 30. marca 2019 začína program v krytej plavárni Štiavničky v Banskej Bystrici o 14:0 a v nedeľu 31. marca 2019 program pokračuje o 9:00. „Vstup na podujatie je zdarma – organizátori tým chcú prilákať na tribúnu krytej plavárne Štiavničky aj množstvo divákov, ponúknuť kvalitné výkony, ale aj skvelú atmosféru,“ dodal na záver.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z minulých ročníkov podujatia!

V OBRAZOCH: Parádne plavecké divadlo na Banská Bystrica Cup 2018
11
Galéria
Foto: Janka Potančoková
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM