Jakub Forgács Rôzne Správy

Bystrickí bojovníci so srdcom na pravom mieste. Takto pomohli opusteným zvieratkám, FOTO

Bystrica je plná talentovaných športovcov. Niektorí však nepodávajú výkony iba na súťažiach, ale obetujú svoj čas aj šľachetnejšiemu zámeru.

Ilustračný obrázok k článku Bystrickí bojovníci so srdcom na pravom mieste. Takto pomohli opusteným zvieratkám, FOTO
21
Galéria
Zdroj: Erawan Gym

Niekto by povedal, že drsní bojovníci a opustené zvieratká asi nemôžu mať veľa spoločného. Bystrický klub bojových športov Erawan Gym však presviedča o opaku. Bojovníci, ktorí sa v ňom už od roku 2011 venujú MMA /mixed martial arts – zmiešané bojové umenie /, muay thai a BJJ /brazilian jiu jitsu/ ukázali, že majú srdce na pravom mieste.

„Myslíme si, že je dobré viesť deti odmalička okrem športu, slušného správania, dobrým výsledkom v škole aj k láske, starostlivosti a zodpovednosti o zvieratá. Preto sa snažíme, aby naši zverenci, nielen deti, tieto zásady dodržiavali. Obzvlášť tréneri by mali byť v každom smere dobrým príkladom pre svojich zverencov,“ uviedla pre spravodajský portál Bystrica 24 Tereza Rumanovská, zakladateľka klubu.

Pomáhajú malí aj veľkí

V klube organizujú pomoc, ktorá je celoročná. „Stačí prísť na tréning a priniesť dobrovoľný dar pre zvieratá. Prípadne sa snažíme osloviť aj našich podporovateľov a priaznivcov klubu. Tieto vyzbierané dary sú následne odovzdané zvieratám v núdzi,“ vysvetlila Rumanovská, ktorá spolu s trénermi a zverencami pred pár dňami navštívila OZ Mačkin Majer vo Zvolenskej Slatine. Práve tu totiž pomáhajú túlavým a týraným zvieratám.

Medzi dvadsiatimi členmi klubu, ktorí vyrazili do Zvolenskej Slatiny, nechýbali deti ani dospelí. „Bol s nami náš mladý zápasnícky MMA talent Oliver Mudrák a taktiež Samuel Trvalec, ktorého mohli Bystričania vidieť na akcii Full Fight II,“ povedala Rumanovská.

Najmladším spomedzi detí v klube je päťročný Jakubko, ktorého rodina si domov stihla z Mačkinho Majera adoptovať mačku menom Myléne. „Taktiež viacerí naši ďalší členovia, vrátane našej zápasníčky thajského boxu Valérie Havrlovej, majú doma zvieratá adoptované odtiaľto,“ doplnila.

Venovali im dobroty aj čas

So sebou priniesli materiálnu pomoc vo forme granúl, konzerv, pamlskov, pelechov, potrebné uteráky, deky, hračky, podstielku a finančný dar. „Po odovzdaní darov, sme mali menšiu prehliadku depozitu vo Zvolenskej Slatine, kde sme sa mohli pohrať so psíkmi a pohladiť mačičky,“ povedala Rumanovská.

Mačkin Majer má tri súkromné depozity. V čase návštevy sa Mačkinom Majeri nachádzalo v trvalom azyle 25 zvierat, z toho päť psov. Sú to zvieratá, o ktorých adopciu v minulosti neprejavil nikto záujem napríklad aj z dôvodu, že majú zdravotný alebo estetický hendikep. Ďalších 35 mačiek aktuálne čaká na nový domov. Združenie funguje vlastným financovaním, vďaka pomoci dobrovoľníkov a z príspevkov darcov.

„Náš klub momentálne pomáha s druhou dočasnou opaterou mačiatka Huberta, Pri prvom mačiatku, Tomovi, sa nám podarilo poskytnúť opateru, vrátane kastrácie, očkovania, čipovanie, až po adopciu do nového domova. Pevne veríme, že naša pomoc pre zvieratá sa rozrastie, v budúcnosti sa nám podarí túto myšlienku rozšíriť aj iným smerom a naše aktivity budú nasledovať aj iní,“ dodala Rumanovská.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery bojovníkov z Erawan Gymu medzi opustenými zvieratkami!

V OBRAZOCH: Bojovníci z bystrického Erawan Gymu pomáhajú opusteným zvieratkám
21
Galéria
Zdroj: Erawan Gym
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM