Jakub Forgács Rôzne Správy

Parádny úspech bystrickej borderky Alicky. Zabodovala na medzinárodných pretekoch, FOTO

V maďarskom meste Gödöllő sa konali známe medzinárodné halové preteky v športovej poslušnosti. Takto sa darilo bystrickej zástupkyni Alicke a jej majiteľke Denise Fazekašovej.

Ilustračný obrázok k článku Parádny úspech bystrickej borderky Alicky. Zabodovala na medzinárodných pretekoch, FOTO
7
Galéria
Zdroj: archív Denisy Fazekašovej

Bystričanka Denisa Fazekašová má poriadne šikovného štvornohého parťáka. So sučkou Alickou sa jej podaril krásny úspech na medzinárodných pretekoch. V maďarskom Gödöllő pretekalo 58 súťažiacich v obedience (tzv. vysoká škola poslušnosti psa) so zadaním titulu CACIOB, ktorý môže získať len pretekár v najvyššej triede OB3. Musí sa umiestniť na prvom mieste, mať psíka s preukazom o pôvode a skúšku splniť v známke výborný. Ako sa darilo dvojici spod Urpína?

„S mojou border collie Alickou som sa zúčastnila v triede OB3 a spolu so mnou ešte ďalších sedem súťažných dvojíc. Konkurenčne to bol veľmi pekný pretek, pretože sme v skupine ôsmich ľudí boli presná polovica, ktorá sa zúčastnila aj majstrovstiev sveta v tejto kynologickej disciplíne. Prvé tri miesta patrili plemenu border collie. Mne sa podarilo obsadiť 3. miesto s počtom bodov 235 a známkou veľmi dobre,“ povedala pre spravodajský portál Bystrica 24 Fazekašová.

Týchto pretekov sa zúčastnilo veľké množstvo súťažných dvojíc pes+psovod zo štyroch krajín – Rakúsko, Poľsko, Slovensko a Maďarsko. „Možné bolo vidieť viaceré plemená psov – poľovné plemená, belgické ovčiaky, austrálske pastierske psy, bull plemená, rôzne teriéry, zlaté retrievery, ale aj spoločenské plemeno či krížence,“ pokračovala v rozprávaní.

„Preteky sa konali v krytej nafukovacej hale s povrchom umelá tráva a niesli sa vo veľmi príjemnej priateľskej atmosfére. Hala bola počas pretekov plná psov a ľudí, napriek tomu mal organizátor perfektne vyriešené plochy na cvičenie. Súčasne bežali plochy, kde pretekali dvojice v OB1 a Really obedience. Do triedy OB2 nastúpila aj moja kamarátka Martina Pechová s malým psíkom plemena Papillon motýlek a spolu skúšku splnili,“ spomenula Fazekašová.

Ako poznamenala, bol to ich prvý pretek v tomto roku a dúfa, že doň vstúpili správnou nohou. „Alica mala v novembri osem rokov a ja verím, že jej neutíchajúca energia a chuť so mnou pracovať jej ešte dlho vydrží. Pripravujem si už aj novú sučku rovnakého plemena. Je po úspešných rodičoch. Jej otec je dvojnásobný majster sveta v obedience,“ dodala na záver bystrická psíčkarka.

V OBRAZOCH: Bystrická borderka Alicka žne úspechy na súťažiach
7
Galéria
Zdroj: archív Denisy Fazekašovej
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM