Jakub Forgács Krimi

Veľká policajná AKCIA v BBSK: Na POZORE by sa mali mať vodiči, chodci i cyklisti

Aj v Banskobystrickom kraji začína dopravná akcia Život. Muži zákona prezradili, čo bude ich prioritou.

Ilustračný obrázok k článku Veľká policajná AKCIA v BBSK: Na POZORE by sa mali mať vodiči, chodci i cyklisti
Zdroj: Polícia SR - Nitriansky kraj

Blížia sa Veľkonočné sviatky a teda tak ako každý rok, očakávame na cestách zvýšený počet účastníkov cestnej premávky. Aj tento rok prijíma polícia v Banskobystrickom kraji opatrenia smerujúce k bezpečnosti na našich cestách. Banskobystrickí krajskí policajti o tom informovali na sociálnej sieti so slovami, že sa zamerajú prevažne na usmerňovanie premávky na hlavných cestných ťahoch, zvýšia dohľad aj na nehodových miestach, rizikovejších úsekoch a tiež tam, kde očakávajú zvýšenie intenzity v cestnej premávke najviac.

Priorita policajtov

„Pozornosť polície bude venovaná najmä vodičom motorových vozidiel, ich disciplíne a ohľaduplnosti na cestách, ale bez povšimnutia nezostane ani správanie sa ostatných účastníkov na cestách, ktorými sú chodci, cyklisti či motocyklisti,“ uviedli muži zákona.

„Prioritou zvýšeného dohľadu na cestách nášho kraja však bude v čo najväčšej miere eliminovať jazdu pod vplyvom alkoholu,“ pokračovali policajti so slovami, že kontrolu budú smerovať aj k dodržiavaniu najvyššej povolenej rýchlosti, a tiež k dodržiavaniu ďalších dôležitých pravidiel cestnej premávky.

Vodiči pod vplyvom alkoholu v žiadnom prípade nepatria na cesty. „Jazda v opitosti nad jedno promile je trestným činom a takéto prípady budú policajti riešiť nekompromisne,“ dodali.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM