Jakub Forgács Správy

Veľká pocta pre lekárov bystrickej nemocnice. Získali 2 víťazstvá v prestížnej ankete

Jozef Babeľa a Stanislav Okapec si zaslúžia klobúk dole. Ich unikátne zákroky sa dočkali prestížnych ocenení.

Ilustračný obrázok k článku Veľká pocta pre lekárov bystrickej nemocnice. Získali 2 víťazstvá v prestížnej ankete
4
Galéria

V celoslovenskej ankete TOP Inovácie v medicíne získali za uskutočnené unikátne zákroky ocenenie hneď dvaja odborníci z FNsP F. D. Roosevelta Banská Bystrica. MUDr. Jozef Babeľa za unikátnu robotickú operáciu pacienta s rakovinou močového mechúra a MUDr. Stanislav Okapec za rádiologický intervenčný zákrok na pečeni – rádioembolizáciu. Oba zákroky uskutočnili odborníci na Slovensku vôbec po prvýkrát.

Druhý ročník ankety TOP Inovácie v medicíne je ďalším projektom Zdravotníckych novín, ktorých snahou je zviditeľniť výkony, operácie, či technológie, ktoré sú výnimočné a ktoré posúvajú úroveň zdravotnej starostlivosti poskytovanej pacientom na Slovenku o krok vpred. Hlasovanie prebiehalo on –line počas letných mesiacov. Verejnosť a odborníci vyberali tých najlepších vo ôsmich kategóriách.

„Cením si hlavne to, že si niekto všimol prácu intervenčných rádiológov. Hoci sme súčasťou multidiscipli­nárneho tímu, vo vzťahu k pacientovi pracujeme, na rozdiel od klinických lekárov, tak trochu inkognito,“ povedal pre Zdravotnícke noviny MUDr. Stanislav Okapec, primár Oddelenia rádiológie.

Ďalší z ocenených MUDr. Jozef Babeľa, z Urologickej kliniky zhodnotil: „Znamená to ocenenie práce nielen mojej, ale celého kolektívu. Najväčšiu zásluhu má náš prednosta MUDr. Vladimír Baláž, PhD., ktorý je „otcom“ myšlienky robotiky v Banskej Bystrici a na Slovensku vôbec. A ocenenie znamená pre nás aj to, že držíme trend s európskou a svetovou urológiou.“

V OBRAZOCH: Bystrická Rooseveltova nemocnica
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM