Správy

Veľká pocta pre lekárku z bystrickej nemocnice. Ocenila ju ministerka

1. ročník Ceny ministerky zdravotníctva SR má víťazov. V jeden z kategórií získala ocenenie aj doktorka spod Urpína, Mária Knapková.

Ilustračný obrázok k článku Veľká pocta pre lekárku z bystrickej nemocnice. Ocenila ju ministerka
5
Galéria
Zdroj: TASR

Ministerka zdravotníctva SR Andrea Kalavská ocenila lekárov, sestry a iných zdravotníckych pracovníkov. Plaketu, diplom a finančnú odmenu v hodnote 1000 eur si odniesli traja víťazi v každej z kategórii.

„Ako lekárka som sa vo svojej práci stretávala s lekármi, sestrami a inými zdravotníckymi pracovníkmi, ktorí každý deň prichádzali do svojej práce. Nechávali tam dušu a telo a robili to len preto, aby sa starali o to najdôležitejšie, čo máme, a to je zdravie. Toto ocenenie je vzdanie úcty a poďakovanie sa všetkým, ktorí sa starajú o zdravie ľudí. Viem, že podmienky nie sú ideálne, no robíme všetko pre to, aby sa postupne zlepšovali a spolu bojujeme za lepšie slovenské zdravotníctvo,“ povedala ministerka zdravotníctva SR Andrea Kalavská.

Ocenenie v kategórii Iný zdravotnícky pracovník sa ušlo aj RNDr. Márii Knapkovej, PhD. Doktorku Knapkovú nominovala Detská fakultná nemocnica s poliklinikou v Banskej Bystrici.

Od roku 1989 pracuje na Skríningovom centre novorodencov. Celú svoju profesionálnu kariéru zasvätila novorodeneckému skríningu, od zdokonaľovania diagnostiky jednotlivých vrodených ochorení, cez rozširovanie spektra skrínovaných ochorení. Jej ďalším prínosom je, že všetky získané vedomosti pri skríningu sa snaží prenášať do klinickej praxe komunikáciou s ošetrujúcimi lekármi, ale aj samotnými rodičmi pacientov. Svojim odborným prístupom a zavedením nových skríningových vyšetrení sa celému tímu Skríningového centra pod jej vedením podarilo včas odhaliť stovky až tisíce novorodencov, kde bolo možné nasadiť adekvátnu liečbu a predísť tak trvalému poškodeniu detských pacientov.

Kalavská ocenila lekárov, sestry a iných zdravotníckych pracovníkov
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM