Jakub Forgács Rôzne

Veľká pocta pre bystrické sestry. Za obetavú prácu sa dočkali ocenenia!

Minimálne rovnako dôležitým povolaním, akým je práca lekára, je nepochybne aj práca zdravotnej sestry. Významnej pocty sa dočkali aj sestričky z banskobystrických zdravotníckych zariadení. Pocty sa ušlo až 11 z nich. Kto všetko bol ocenený?

Ilustračný obrázok k článku Veľká pocta pre bystrické sestry. Za obetavú prácu sa dočkali ocenenia!
Zdroj: FNsP F. D. Roosevelta

Počas slávnostného seminára pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier boli aj tento rok za svoju obetavú prácu ocenené niektoré z nich. Semináru sa každoročne zúčastňujú sestry z banskobystrických zdravotníciych zariadení.

Ošetrovateľstvo je najstaršia činnosť zameraná na ochranu, podporu a uchovanie zdravia, ale aj starostlivosť o chorých. Ošetrovateľstvo je múdrosť, láska a pomoc. Bez práce sestier by nebolo poskytovanie zdravotnej starostlivosti kompletné. Pri príležitosti ich medzinárodného sviatku patrí vďaka každej jednej sestre.

Zoznam ocenených

  • Lenka Kánová – Potočárová (OAIM, FNsP F. D. Roosevelta) – Výnimočná svojou dávkou trpezlivosti k nepokojnému pacientovi, profesionálnym a ľudským prístupom, ako aj kvalitou poskytovanej ošetrovateľskej starostlivosti o kriticky chorého pacienta na OAIM.
  • Viera Uramová (Nefrologicko-transplantačné odd., FNsP F. D. Roosevelta) – Je obľúbená u pacientov i v pracovnom tíme. Je univerzálnou sestrou schopnou zastúpiť post sestry na ktoromkoľvek pracovisku materského oddelenia.
  • Veronika Badínska (Dermatologic­kovenerologic­ká klinika, FNsP F. D. Roosevelta) – Svojou odbornosťou, empatiou a spoľahlivosťou si získala obdiv nielen u kolegýň, ale aj u pacientov trpiacich chronickými kožnými ochoreniami. Celé jej profesionálne pôsobenie charakterizuje tolerancia a úcta životu.
  • Edita Látková (Odd. infektológie, FNsP F. D. Roosevelta) – Patrí medzi sestry, ktoré si vedia poradiť v náročných situáciách pri dospelom aj detskom pacientovi, jej schopnosť improvizovať je vycibrená rokmi práce na izolovanom oddelení, akým Odd. infektológie bezpochyby je. Je nápomocná pri zaúčaní nových kolegýň, k pacientom má vrelý vzťah.
  • Michaela Kinčoková (Odd. centrálnych operačných sál, FNsP F. D. Roosevelta) – Rovnako ako v odbornom kvalifikačnom vzdelávaní je angažovaná aj v aktívnej zložke sústavného vzdelávania. Viackrát sa podieľala na organizovaní celoslovenskej konferencii sestier pracujúcich na operačných sálach. Je aktívnou členkou v orgánoch RK SaPA v BB aj podpredsedníčkou výboru sekcie sestier pracujúcich na operačných sálach.
  • Ďuricová Michaela (Stredoslovenský ústav srdcových a cievnych chorôb).
  • Smutná Jana (Stredoslovenský ústav srdcových a cievnych chorôb).
  • Bieliková Zita (Stredoslovenský ústav srdcových a cievnych chorôb).
  • Balátová Silvia (Detská fakultná nemocnica).
  • Výrobíková Monika (Detská fakultná nemocnica)
  • Košíková Katarína (Materské centrum Sv. Agáty Pro Care)

Čítajte tiež:

FOTO: Deň rodiny nepokazilo ani počasie. Ako to vyzeralo na obľúbenej akcii Bystričanov?

Remeselný jarmok, starobylá kuchyňa aj mini železnička. Veľké stretnutie baníkov v Ľubietovej!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM