Jakub Forgács Správy

Veľká NOVINKA v prímestských autobusoch: Celý mesiac budú voziť ZADARMO, FOTO

Pripravte sa na zmenu. V Banskobystrickom kraji už spustili e-shop, v ktorom sa už môžu cestujúci registrovať a kupovať si predplatné lístky s platnosťou od 1. februára a neskôr.

Ilustračný obrázok k článku Veľká NOVINKA v prímestských autobusoch: Celý mesiac budú voziť ZADARMO, FOTO
16
Galéria
Foto: Marek Mačica / Zdroj: BBSK

Od 1. januára budúceho roku budú cestujúci, ktorí v Banskobystrickom samosprávnom kraji využívajú prímestskú autobusovú dopravu, cestovať po novom. Všetky linky prímestských autobusov prechádzajú od tohto dátumu na Integrovaný dopravný systém a táto zmena so sebou prinesie množstvo výhod, najmä pre pravidelných cestujúcich.

Tí sa už môžu registrovať v novom e-shope a kúpiť si s predstihom predplatný cestovný lístok.

Bezplatné predĺženie

„Dnes, 13. novembra, sme spustili na stránke www.idsbbsk.sk e-shop,v ktorom sa môžu cestujúci zaregistrovať, priradiť si svoj identifikátor – teda súčasnú dopravnú kartu, ISIC kartu, virtuálnu IDS kartu alebo platobnú kartu a rovnako nakúpiť predplatné cestovné lístky – to znamená mesačník, trojmesačník či rovno predplatný cestovný lístok na celý rok. Proces registrácie a samotného nákupu trvá len niekoľko minút a vďaka predplatným lístkom cestujúci na pravidelných trasách ušetria rádovo v desiatkach percent v porovnaní s jednorazovými lístkami,“ povedal predseda BBSK Ondrej Lunter.

Všetci tí, ktorí si predplatný cestovný lístok kúpia online do konca januára budúceho roka, automaticky a bezplatne získajú predĺženie jeho platnosti o ďalších 30 dní.

„Budeme radi, ak túto možnosť využije čo najviac cestujúcich. Zároveň, ich spätná väzba bude pre nás dôležitá pre doladenie detailov na e-shope tak, aby bolo jeho používanie čo najjednoduchšie a najpriateľskejšie. Prosíme vás preto – ak narazíte na akýkoľvek problém, chybu, prípadne na niečo, čo vám nebude jasné, neváhajte a využite mailové a telefonické kontakty uvedené priamo na stránke, aby ste nám o nich povedali,“ doplnil Radoslav Vavruš, predseda predstavenstva IDS BBSK.

Viac o tom, kedy budú môcť cestujúci jazdiť v prímestských autobusoch zadarmo, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Prímestská autobusová doprava bude v BBSK fungovať po novom
16
Galéria
Foto: Marek Mačica / Zdroj: BBSK
Zdroj: Polícia Slovenskej republiky
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM