Jakub Forgács Rôzne

Vedenie mesta víta otvorenie pobočky IT firmy: Do regiónu prinesie nové pracovné mesta

Viceprimátorka mesta Banská Bystrica Katarína Čižmárová sa v utorok zúčastnila na tlačovej konferencii, ktorú organizovala spoločnosť Pantheon Technologies pri príležitosti otvorenia novej pobočky v Banskej Bystrici.

Ilustračný obrázok k článku Vedenie mesta víta otvorenie pobočky IT firmy: Do regiónu prinesie nové pracovné mesta
Zdroj: Dnes24.sk

Do konca roka zamestnajú 40 odborníkov

Predstavitelia spoločnosti Pantheon Technologies v zastúpení výkonného riaditeľa Tomáša Janča, finančnej riaditeľky Janky Švorcovej, projektového manažéra Júliusa Minku a technického riaditeľa Róberta Vargu, predstavili svoju spoločnosť, jej produkty a služby, ktoré poskytuje. Prítomným predstavili aj svoj plán zamestnať do konca roka v Banskej Bystrici 40 vysokošpeci­alizovaných odborníkov.

Banskú Bystricu si, podľa slov výkonného riaditeľa Tomáša Janča, vybrali pre jej vhodnú polohu, potenciál v získavaní kvalifikovanej pracovnej sily a kvôli vysokej nezamestnanosti v tomto regióne. „Mnoho mladých ľudí chce zostať v meste, kde sa narodili, ale musia odchádzať za prácou. Ľudia chcú pracovať v tomto regióne, tak prečo im to neumožniť?“ povedal Tomáš Jančo.

Mladí ľudia nájdu uplatnenie aj doma

„Vedenie mesta víta príchod spoločnosti s takýmto zameraním do Banskej Bystrice, pretože v našom meste sa nachádzajú inštitúcie, ktoré sú schopné ponúknuť schopných mladých ľudí v tejto oblasti. Ide najmä o Strednú priemyselnú školu Jozefa Murgaša v Banskej Bystrici a o Katedru informatiky na Fakulte prírodných vied UMB v Banskej Bystrici. Mladí ľudia tak môžu nájsť svoje uplatnenie aj doma a nebudú nútení za prácou odchádzať do hlavného mesta alebo za hranice Slovenskej republiky,“ povedala viceprimátorka Katarína Čižmárová.

Spoločnosť Pantheon Technologies sa venuje výskumu a vývoju sieťových štandardov a prototypových riešení. Je to slovenská spoločnosť s medzinárodnou pôsobnosťou, ktorej hlavným cieľom je poskytovanie vysokokvalitných IT služieb.

Text: Martina Kanisová, hovorkyňa primátora

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM