Jakub Forgács Hokej

Vedenie baranov to povedalo na rovinu: V boji o post prezidenta zväzu podporí Lintnera

Už o pár dní sa rozhodne o novom prezidentovi Slovenského zväzu ľadového hokeja. O lukratívny post sa uchádza so súčasným šéfom Igorom Nemečekom aj Richard Lintner, ktorému najnovšie prisľúbil cenné hlasy aj extraligový klub HC'05 iClinic Banská Bystrica.

Ilustračný obrázok k článku Vedenie baranov to povedalo na rovinu: V boji o post prezidenta zväzu podporí Lintnera
Zdroj: TASR

Extraligový klub HC'05 iClinic Banská Bystrica vyslovil v pondelok oficiálnu podporu Richardovi Lintnerovi vo voľbe prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH). Tá sa uskutoční už tento štvrtok na kongrese SZĽH v Bratislave. Lintnerovým súperom je súčasný šéf Igor Nemeček.

„Týmto chceme jasne deklarovať, že zmena v slovenskom hokeji je potrebná. Náš klub sa snaží robiť hokej pre svojich fanúšikov a pri jeho budovaní chceme ísť spoločnou cestou,“ píše sa na oficiálnom webe „baranov“. Klub bude na štvrtkovej voľbe zastupovať jeho riaditeľ Michal Longauer ako aj zakladajúci členovia Michal Handzuš a Richard Zedník.

Majster sveta z roku 2002 Lintner, v ktorého tíme sa nachádzajú aj bývalí úspešní reprezentanti Peter Bondra, Rastislav Pavlikovský, Oto Haščák či Miroslav Šatan, vstupuje do súboja s 24-bodovým programom. Ten sa dotýka štyroch základných oblastí: mládež, liga, reprezentácia a zväz.

Jeho oponent Igor Nemeček postavil svoju kandidatúru na úspešnej organizácii MS v roku 2019, ktoré Slovensku oficiálne pridelil kongres Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) počas uplynulého šampionátu v Prahe a Ostrave. Nemeček sa opiera o podporu správnych projektov, budovanie kvalitnej funkcionárskej infraštruktúry, ale aj o pripravovaný Zákon o športe.

Čítajte tiež:

Sezónu začnú na domácom ľade: Bystrickí hokejisti poznajú tím, s ktorým si zmerajú sily v 1. kole nového ročníka

Bystrický hokejový fanklub sa rozhodol pre zmeny: Nová vlajka a zásadne iný názov

Zmena názvu nepostihla iba fanklub baranov: TAKTO sa bude po novom volať hokejový klub spod Urpína

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM