Tlačové správy

Vďaka štedrému grantu bude atlét Peter Ďurica reprezentovať Slovensko na prestížnych medzinárodných súťažiach!

Vybral si ho Niké Športovec mesiaca apríl, hokejista Marek Hrivík, aby si prostredníctvom štedrej podpory z Fondu pre budúcnosť športu mohol aj naďalej plniť svoje športové sny.

Ilustračný obrázok k článku Vďaka štedrému grantu bude atlét Peter Ďurica reprezentovať Slovensko na prestížnych medzinárodných súťažiach!
Zdroj: Niké

Reč je o talentovanom atlétovi Petrovi Ďuricovi, ktorý si vďaka grantu od spoločnosti Niké zafinancuje cestovné náklady na bežecké sústredenie v ďalekej Keni, ale takisto chce reprezentovať Slovensko na prestížnej univerziáde v Číne, kde si zmeria sily napríklad aj s olympijskými víťazmi.

Aká bola tvoja prvotná reakcia, keď si sa dozvedel, že si ťa vybral Niké Športovec mesiaca apríl, hokejista Marek Hrivík a ty získavaš podporu z Fondu pre budúcnosť športu?

Marekovi v prvom rade veľmi pekne ďakujem. Správa o takejto podpore ma veľmi potešila a nesmierne si ju vážim. Keď som to povedal mamine, veľmi sa tešila z toho, že si ma vybrala taká hokejová osobnosť ako práve Marek Hrivík a to vďaka tipu od svojho kamaráta.

Pre mňa je atletika veľmi dôležitá, rád by som vycestoval na sústredenia do zahraničia, kde by som trénoval s olympijskými víťazmi. Budem sa snažiť podporu, ktorej zisk je v dnešnej dobe vzácnosť, využiť naplno.

Sleduješ anketu Niké Športovec mesiaca? Ak áno, mal si v apríli aj ty nejakého favorita?

Anketu Niké Športovec mesiaca poznám a registrujem v televízií a na sociálnych sieťach. V apríli som sledoval napríklad výkony Petra Sagana, ktorému sa začína dariť. Myslím si však, že si ešte schováva formu na ďalšie významné preteky, ktorých sa tento rok zúčastní. Vďaka úspechom na Gire má veľkú šancu stať sa Niké Športovcom mesiaca máj.

Určite aj ja by som sa jedného dňa chcel stať Niké Športovcom mesiaca, ale to je ešte ďaleko. Verím, že pomaly, krok za krokom, by sa to v budúcnosti mohlo podariť.

Patrí hokej medzi tvoje obľúbené športy? Registruješ Mareka Hrivíka a jeho športové výkony?

Hokej mi je blízky. Bývam v Krupine, kúsok od Zvolena a tak sme v detstve často chodili sledovať hokejové zápasy. Mareka Hrivíka pozná každý správny hokejový fanúšik a to buď z reprezentácie, z pôsobenia v KHL, alebo vo švédskej lige. Aj napriek tomu, že je z môjho pohľadu dosť slávny, vnímam ho ako skromného človeka.

Prejdime k Fondu pre budúcnosť športu, ktorý pravidelne podporuje amatérskych športovcov, športové kluby, či združenia. Poznáš tento projekt od spoločnosti Niké?

Myslím si, že Fond je asi jediný projekt na Slovensku svojho druhu, o ktorom viem a ktorý takto podporuje amatérskych športovcov. Poznám ho už dlho a presne viem, ako celý proces funguje. Od natočenia motivačného videa, v ktorom sa športovci predstavia a uvedú, na čo by sa im zišiel grant, pošlú ho do Fondu, až po samotné hodnotenie videí a zaslanie podpory uchádzačom. Aj niektorí moji sparing partneri sa do Fondu prihlásili a veľmi ho chválili.

Ako využiješ podporu z Fondu?

V októbri by som chcel vycestovať na sústredenie do Kene, konkrétne do jedného mestečka, ktoré sa nachádza vo výške 2 200 metrov nad morom, čo je ideálna nadmorská výška pre nás vytrvalcov na to, aby sme zvýšili svoje športové výkony. V tomto prípade by som vďaka grantu mohol pokryť cestovné náklady, ale napríklad si aj kúpiť športové potreby či tenisky, ktoré za mesiac zoderiem aj dvoje, troje.

Marek Hrivík uviedol, že finančná pomoc z Fondu pre budúcnosť športu sa ti zíde aj na prípravu na svetovú univerziádu v Číne. Univerziáda je najväčšie medzinárodné podujatie pre športovcov z univerzít. Zúčastňuje sa jej svetová špička, napríklad aj bežci, ktorí chodia na olympiádu či majstrovstvá sveta. Je to pre mňa cieľ, ktorý považujem za reálny. Čaká sa na rozhodnutie, či sa uskutoční ešte tento alebo budúci rok.

Zdroj: Niké

Zapojte sa do Fondu pre budúcnosť športu!

Ak aj vy patríte medzi odhodlaných športovcov, alebo máte mladé športové talenty vo svojom okolí, neváhajte a zapojte sa alebo zdieľajte možnosť získania štedrého grantu z Fondu pre budúcnosť športu od Niké. Stačí zaslať krátke video so štipkou originality na stránku https://nikefondsportu.sk. Možno sa práve vy alebo vaši známi stanete ďalšími odmenenými, ktorí majú našliapnuté stať sa nasledovníkmi svojich športových idolov. Veľa šťastia!

Zdroj: Niké

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Niké
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM