Marcel Páleš Krimi

Varovanie polície: Podvodník ako pracovník sociálnej poisťovne vymáha dlh

Polícia varuje občanov pred šikovným podvodníkom. Ten predstaviac sa ako pracovník sociálnej poisťovne nezvyčajným spôsobom vymáhal dlh.

Ilustračný obrázok k článku Varovanie polície: Podvodník ako pracovník sociálnej poisťovne vymáha dlh
Zdroj: TASR

Informáciu o podvodnom konaní preveruje polícia v Žiari nad Hronom. Tam ide o neoprávnené vymáhanie finančných prostriedkov. „Upozorňujeme občanov, že sa opäť vyskytol prípad, kedy sa podvodník vydával za zamestnanca sociálnej poisťovne a od dôchodkyni zo Žiaru nad Hronom, žiadal vyplatiť dlžnú sumu,“ informovala Mária Faltániová z Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Chcel obrať dôchodkyňu

Podľa polície mal dôchodkyňu telefonicky kontaktovať neznámy muž a dlžnú sumu 130 eur jej kázal priniesť na čerpaciu stanicu vo Svite alebo v Poprade. Keď s tým dôchodkyňa nesúhlasila, uviedol jej konkrétnu adresu, kde má peniaze poslať.

„V tomto prípade dôchodkyňa postupovala správne, informáciu si išla preveriť do sociálnej poisťovne, kde zistila, že im nič nedlhuje. Aj keď k podvodu nedošlo, nie je vylúčené, že obdobným spôsobom sa podvodníci obrátia aj na iných občanov,“ zdôraznila Faltániová.

Ako postupovať pri podozrení

Polícia upozorňuje, že ak sa už stanete obeťou trestnej činnosti, pri ktorej prídete do kontaktu s páchateľom, je dôležité zapamätať si výzor páchateľa a jeho spoločníkov, alebo si zapísať evidenčné číslo motorového vozidla, na ktorom sa pohybovali a toto uviesť pri podávaní oznámenia o trestnom čine na polícii. Táto informácia môže pomôcť polícii pri rýchlej identifikácii páchateľa.

Polícia: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM