Správy

V SaS zavládol smútok: Zomrela dlhoročná členka a opora koaličnej strany

Strana Sloboda a Solidarita zverejnila dojemné slová o zosnulej členke, ktorú označila za svoju oporu.

Ilustračný obrázok k článku V SaS zavládol smútok: Zomrela dlhoročná členka a opora koaličnej strany
Zdroj: Sloboda a Solidarita

Nadránom opustila rady strany Sloboda a Solidarita (SaS) Mária Urbanová, „jeden z pilierov strany“. Strana o tom v pondelok informovala na sociálnej sieti. „V SaS nás nie je veľa a väčšina ľudí sa pozná. Majku Urbanovú poznali úplne všetci,“ píše SaS.

„Dáma, ktorá vyzerala krehko, ale bola oporou. Nezomlela ju žiadna stranícka lavína. Vždy mala na prvom mieste hodnoty pomoci slabším a slobody. Keď organizovala stretnutie, nerátala hodiny prípravy. Outdoorovú kampaň nevzdala, ani keď sa jej už ťažko chodilo. Nových členov vítala srdečne aj u seba doma,“ uvádza SaS slovami, že bola dobrou dušou banskobystrickej kancelárie.

„Stála za mnohými nápadmi a návrhmi, vždy však v úzadí. Nenápadná, hoci vyštudovaná herečka, nepotrebovala sa ukazovať, nechávala za seba hovoriť svoju prácu. Nikdy ste ju nestretli mrzutú, namiesto „nedá sa“ hovorila „treba skúsiť“,“ spomína strana na svoju členku.

„Do poslednej chvíle mala po boku SaSkára Juraja Olejčeka. Ďakujeme, Juraj, za tú nesmiernu starostlivosť a lásku, ktorú si Majke v chorobe dával,“ píše SaS a dodáva: „Majka, veľmi nám chýbaš.“

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM