Jakub Forgács Šport Správy

V práci ľudí LIEČI, na súťažiach ZDOLÁVA: Jozef z nemocnice uteká rovno na tréningy, FOTO

Spojiť prácu, šport a súkromný život je veľmi náročné, najmä ak chce človek všade odovzdať 100%. Svoje o tom vie aj úspešný bystrický fyzioterapeut.

Ilustračný obrázok k článku V práci ľudí LIEČI, na súťažiach ZDOLÁVA: Jozef z nemocnice uteká rovno na tréningy, FOTO
4
Galéria

Minulý mesiac oceňovala Banská Bystrica najlepších športovcov za rok 2023. Medzi ocenenými bol aj jeden zo zamestnancov Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta, fyzioterapeut Mgr. Jozef Buvala, ktorý získal bronzovú medailu na majstrovstvách sveta v Mas-Wrestlingu v Uzbekistane. Nemocnica o tom informovala na sociálnej sieti.

Z nemocnice na tréning

V práci lieči a pomáha, hneď po nej podľa slov nemocnice uteká na tréning, odtiaľ domov za rodinou, pripraviť si jedlo na ďalší deň a spať. „Aj takto vyzerá príprava na vrcholové svetové podujatie. Spojiť prácu, šport a súkromný život je veľmi náročné, najmä ak chce človek všade odovzdať 100%,“ píše nemocnica.

"Skĺbiť všetko je veľmi ťažké, človek musí veľmi chcieť, musí mať motiváciu niečo dosiahnuť a taktiež veľkú podporu,“ podotkol Jozef, ktorý sa okrem majstrovstiev sveta v Uzbekistane zúčastnil aj Majstrovstiev Európy a taktiež svetového festivalu OLYMPIA v Las Vegas.

„Jožko u nás pracuje ako fyzioterapeut už tri roky. Ako sám povedal, práca fyzioterapeuta ho veľmi baví. Svoje vedomosti vedel preniesť aj do športu a študovať fyzioterapeuta šiel aj preto, aby vedel pomôcť sám sebe,“ spomenula nemocnica so slovami, že popri práci si ešte navyše aj zvyšuje svoju kvalifikáciu špecializovaným štúdiom v športe a telovýchove. „Sme veľmi hrdí, že aj takýchto šikovných zdravotníkov u nás mame. Držíme palce na ďalších súťažiach,“ dodáva.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Medzi najlepšími športovcami mesta je aj bystrický fyzioterapeut
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM