Jakub Forgács Správy

V okolí Bystrice sa s rekonštrukciami roztrhlo vrece: Aj týmto obciam vláda odklepla dotácie

Ďalšie obce neďaleko Banskej Bystrice čaká rekonštrukcia. Odsúhlasené peniaze majú poslúžiť na obnovu. Pozrite, čo sa za ne má opraviť a kde všade sa ich ľudia dočkajú.

Ilustračný obrázok k článku V okolí Bystrice sa s rekonštrukciami roztrhlo vrece: Aj týmto obciam vláda odklepla dotácie
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Dediny Badín a Ľubietová v okrese Banská Bystrica môžu chystať prípravné práce na rekonštrukciu svojich obecných rozhlasov. Tak ako obec Turecká získala peniaze na opravu interiéru budovy kultúrneho domu a Nemce na zateplenie materskej školy, aj spomínaným obciam vláda počas výjazdového zasadnutia v Banskej Bystrici odsúhlasila „finančnú injekciu“ na ich projekty. Badín dostane 10 000 eur a Ľubietová 9 000 eur.

Ako v piatok konštatoval Pavol Hric, starosta Badína s takmer dvoma tisíckami obyvateľov, hoci im suma 10 000 eur nebude stačiť na celkovú rekonštrukciu obecného rozhlasu, stotožňuje sa s názorom, že je lepšie dať viacerým obciam menej peňazí, než dať vyššie sumy iba niekoľkým. „Sme veľmi radi a sme vďační,“ reagoval Hric.

„Obec si zatiaľ urobila prieskum trhu. Podľa laického odhadu rekonštrukcia obecného rozhlasu, vrátane výmeny reproduktorov, softvéru do počítača, a teda celého vysielacieho zariadenia, vychádza na sumu okolo 20 000 eur aj viac. Samozrejme, rekonštrukcia obecného rozhlasu bude predmetom verejného obstarávania,“ uviedol starosta Badína. Zvyšnú sumu budú musieť vykryť z obecného rozpočtu.

V súčasnosti majú v obci desiatky ampliónov, ktoré sa kazia a odchádzajú. Kvalitné reproduktory sú dôležité tiež pre odľahlejšie časti dediny, keďže prostredníctvom nich sa občania dozvedajú dôležité informácie.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM