Jakub Forgács Správy

Dobrá správa pre rodičov malých ratolestí: V Nemciach sa chystá obnova škôlky za tisíce eur

Rodičia a desiatky detí sa konečne dočkali! V obci neďaleko Banskej Bystrice sa má rekonštruovať materská škola. Peniaze na túto akciu sú už odklepnuté. Na čo sa majú použiť?

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre rodičov malých ratolestí: V Nemciach sa chystá obnova škôlky za tisíce eur
Zdroj: TASR

Obec pod Panským dielom Nemce, ktorá susedí s Banskou Bystricou, Selcami či Špaňou Dolinou, môže chystať zatepľovanie budovy materskej školy (MŠ). Vláda SR v rámci svojho výjazdového zasadnutia v Banskej Bystrici jej minulý týždeň „odklepla“ 11 000 eur, ktoré dostane na zateplenie miestnej MŠ. V dedine dnes žije 1167 obyvateľov, škôlku navštevuje 30 detí.

„Hoci na kompletnú obnovu celého objektu MŠ by sme potrebovali okolo 20 000 eur, aj nižšia suma nám výrazne pomôže. Sme veľmi radi,“ konštatoval šesťnásobný starosta Nemiec Dušan Mydlo.

Objekt z roku 1921 pôvodne slúžil ako základná škola, neskôr v ňom zriadili MŠ. Podľa starostu sa však do obnovy budovy investovalo len málo peňazí. Po uplynulé roky sa im tam podarilo zaviesť plyn či zrekonštruovať vodovod.

„Finančné prostriedky, ktoré dostávame od štátu na deti v materskej škole, nám nepostačujú ani na jej prevádzku. Každoročne z obecného rozpočtu musíme vyčleniť okolo päť až sedemtisíc eur, aby sme udržali jej chod,“ vysvetlil starosta Mydlo s tým, že na opravy im už potom nezostávajú žiadne financie.

Nemčianska MŠ je zameraná na zdravý životný štýl a prostredie, preferuje zdravé prospievanie dieťaťa a zoznamovanie sa s prírodou vo všetkých ročných obdobiach.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM