Jakub Forgács Správy

V okolí Bystrice pribudol nový sneh: AKÉ sú podmienky na kúpalisku či v kopcoch? FOTO

Plánujete stráviť voľné dni aktívnym oddychom? Záhradnícke a rekreačné služby priniesli aktuálny servis pre bežkárov.

Ilustračný obrázok k článku V okolí Bystrice pribudol nový sneh: AKÉ sú podmienky na kúpalisku či v kopcoch? FOTO
6
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Za posledný týždeň pribudlo na kopcoch v okolí Banskej Bystrice 20 – 30 cm nového snehu a tak dosahuje aktuálne hrúbku už 60 – 80 cm. Na sociálnej sieti o tom v piatok ráno informovali Záhradnícke a rekreačné služby mesta Banská Bystrica (ZAaRES) so slovami, že počas víkendu hlási predpoveď ďalších asi 15 cm.

„Pravidelné sneženie je však dôvodom, že hlavne korčuliari sa v týchto dňoch na bežkách potrápia viac. Sneh nestíha dostatočne premrznúť a trate sú mäkšie. Tiež treba rátať s tým, že hoci sa trate budú upravovať, vplyvom sneženia môžu do pár hodín zapadnúť,“ upozorňuje ZAaRES, ktorý zverejnil prehľad podmienok na jednotlivých tratiach.

Kremnické vrchy:

  • Vo štvrtok bol upravený štadión na Králikoch a prvýkrát v sezóne sa ho podarilo po lúkach prepojiť s Tajovskou zvážnicou. V piatok od skorého rána prebieha ďalšia úprava tratí. Zatiaľ bola upravená trasa Králiky – Kordícka zvážnica – Kordíky, Tajovská zvážnica po chaty na Bandoške, a Králická zvážnica po rázcestie Pod Zlatou Studňou. Južný okruh (teda trate na Skalku a Hostinec) upravil v noci veľký ratrak zo Skalky. Aktuálne sa upravuje Malachovská zvážnica, ak bude dosť snehu, chceli by ju upraviť až po Horné Pršany. V piatok by sa mal upravovať ešte štadión na Králikoch.
  • Ďalšia úprava tratí je plánovaná v noci na sobotu, takže aj v sobotu ráno budú trate pripravené.

Šachtičky:

  • Vo štvrtok skútrom upravili okruh okolo Jelenskej skaly (pozn. red.: z tejto úpravy sú fotografie v galérii). Ratrak PARK SNOW Donovaly potom večer upravil trate z Donovalov po Izbicu, takže aktuálne je všetko upravené, no s vrstvou pár cm prašanu, ktorý napadol do rána.
  • Ďalšia úprava je plánovaná na sobotu obecným ratrakom z Donovalov.

Malý Šturec:

  • Trasa po Túfnu bude upravená v piatok dopoludnia. Pri tejto trase však majú povolenie od Štátnej ochrany prírody na jej úpravu iba raz do týždňa a iba do konca februára. Je to z dôvodu, že prechádza Chráneným areálom Krásno v NP Veľká Fatra, kde sa chráni tokanisko tetrova hlucháňa. Takže kto si tu chce zabežkovať, má pred sebou posledné štyri víkendy.

O tom, aká je situácia na plážovom kúpalisku, sa viac dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Ako to vyzerá na bežkárskych tratiach v okolí Bystrice
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM