Tlačové správy

V novobanskom závode dosiahli v 2019 historicky tretí najvyšší objem výroby

V závode Knauf Insulation v Novej Bani hodnotia uplynulý rok 2019 ako úspešný. Dosiahli objem tesne pod 100 tisíc ton minerálnych izolácií, posilnili portfólio, zaviedli ekologické technológie a zvýšili mzdy zamestnancov.

Ilustračný obrázok k článku V novobanskom závode dosiahli v 2019 historicky tretí najvyšší objem výroby
4
Galéria
Zdroj: Knauf Insulation

Závod Knauf Insulation v Novej Bani je dnes jediným slovenským výrobcom minerálnych izolácií. Po najúspešnejšom roku 2018 bilancujú v podniku ďalší úspešný rok 2019. Dosiahli tretí historicky najvyšší objem výroby, tesne pod 100 tisíc ton tepelnoizolačných produktov.

Tak ako väčšina firiem v dnešnej dobe, aj my si veľmi dobre uvedomujeme, že úspešná firma dnes nemôže zotrvávať v zaužívaných koľajach a musí držať krok s dobou. Preto pokračujeme v inováciách a ekologických opatreniach,“ hovorí riaditeľ závodu Marián Tkáč.

Zo svojho portfólia uviedli nové výrobky na trhy, ako tepelné izolácie pre prevetrávané fasády a skúšajú nové inovatívne riešenia aj pre škandinávske trhy, napríklad skružovateľné pásy LMF Alu Air. Závod vyrába  izolácie nielen pre slovenský trh, ale vyváža aj do okolitých krajín – do ČR, Poľska, Pobaltských krajín, Maďarska, Rakúska.

Skupina Knauf Insulation otvorila nový výrobný závod vo Francúzsku s kapacitou výroby 130 tisíc ton, na ktorej spolupracovali aj Slováci.

Na spúšťaní výroby v tomto závode sa zúčastnilo 14 odborníkov z novobanského závodu, ktorí vďaka svojim skúsenostiam pomáhali nastaviť procesy výroby.

Keďže v Knauf Insulation Nová Baňa pracuje veľa dlhoročných zamestnancov, čaká ich „generačná výmena“. Snažia sa byť preto atraktívnym zamestnávateľom s množstvom benefitov pre mladých aj starších. Nárast miezd zamestnancov v roku 2019 bol 7 %. „Všetky príplatky poskytujeme nad rámec zákona. Zaujíma nás názor našich zamestnancov, preto sme v rámci spoločnosti zaviedli Prieskum angažovanosti zamestnancov, ktorý budeme pravidelne uskutočňovať,“ vysvetľuje Marián Tkáč. Ako ďalej dodáva, podnety z prieskumu posúdili a postupne niektoré z nich realizujú.

V závode sa zameriavajú na vylepšovanie procesov a operácií zavádzaním automatizácie. Aby sa vytvoril priestor pre budúce investície, kompletne sa zrekonštruovala výrobná hala, o ktorej následné využitie súťaží viacej projektov. V rámci závodu pracujú aj na ekologických technológiách a úsporách. V lete bola do prevádzky uvedená CNG stanica. V závode sa úplne prestala používať nafta, vymenila sa kompletne celá flotila vozíkov za nové úsporné, od značky Linde, a v súčasnosti prebieha ich testovanie. Finalizuje sa aj odsírenie spalín na oboch výrobných linkách.

V minulom roku zorganizovali pre širokú verejnosť v novobanskom závode Deň otvorených dverí, na ktorom sa zúčastnilo takmer 600 návštevníkov. Najväčším lákadlom bola možnosť nazrieť do výrobných priestorov. V rámci každodenného života sa vo firme spolu so zamestnancami venujú konceptu neustálemu zlepšovaniu. Vylepšujú usporiadanie pracovísk, starostlivosť o stroje a zariadenia, aj internú komunikáciu. Zaviedli systém dobrých nápadov a zlepšovacích návrhov, v rámci ktorého môžu všetci zamestnanci podávať nápady na zlepšenie v rôznych oblastiach závodu. Aj minulý rok sa podarilo zrealizovať návrhy, ktoré znamenali nielen uľahčenie práce, ale priniesli aj finančnú úsporu.

V novobanskom závode sa pochválili vysokým objemom výroby
4
Galéria
Zdroj: Knauf Insulation

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Knauf Insulation
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM