Jakub Forgács Samospráva

V najväčšom bystrickom obvode je o voľby značný záujem: Mestská volebná komisia už riešila aj prvý podnet

V Banskej Bystrici sa voľby začali načas a ich priebeh je zatiaľ pokojný. Do okrskov na Fončorde prúdia od rána davy ľudí, a tak o účasti nechce nikto špekulovať. Akým podnetom sa musela zaoberať Mestská volebná komisia?

Ilustračný obrázok k článku V najväčšom bystrickom obvode je o voľby značný záujem: Mestská volebná komisia už riešila aj prvý podnet
Zdroj: TASR

V krajskom meste Banská Bystrica je vo voličských zoznamoch zapísaných 65 998 voličov. Hlasujú v štyroch volebných obvodoch, v ktorých je 80 volebných okrskov. Všetky otvorili načas, o 7:00, voľby v meste pod Urpínom majú zatiaľ pokojný priebeh.

Najväčším je volebný obvod č. 4, ktorý má vyše 26 000 voličov. Patria do neho sídliská Radvaň, Fončorda a časti mesta Iliaš, Kráľová, Kremnička, Rakytovce a Pršianska terasa. Do okrskov v ZŠ na Spojovej ulici od rána prúdia davy ľudí. O účasti voličov zatiaľ nikto nechcel špekulovať.

Podľa predsedu Mestskej volebnej komisie (MsVK) v Banskej Bystrici Pavla Žitňana do 11. hodiny nezaznamenali žiadne narušenie priebehu komunálnych volieb. „Riešili sme akurát jeden podnet, ktorý sa týkal auta zaparkovaného pred obchodným reťazcom, na ktorom majú reklamu niektorí kandidáti na poslancov do MsZ. Ako sa však ukázalo, auto tam parkuje už asi týždeň,“ povedal Žitňan.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM