Správy

V centre Bystrice vyrástla zelená oáza. Nájdete v nej vertikálne záhrady aj jahody

V novom priestore komunitno-coworkingového centra premenili chátrajúce mini átrium na zelenú oázu plnú pohody a oddychu.

Ilustračný obrázok k článku V centre Bystrice vyrástla zelená oáza. Nájdete v nej vertikálne záhrady aj jahody
2
Galéria
Zdroj: Nadácia Ekopolis

V centre Banskej Bystrice, na Lazovnej ulici, vyrástla zelená oáza, ktorá víta návštevníkov v novom komunitno-coworkingovom centre. V 13. ročníku grantového programu Zelené oázy získala podporu banskobystrickej nadácie Ekopolis, ktorá po celom Slovensku podporila 23 lokálnych komunít sumou 60 000 eur. Informovala o tom Martina Ragalová z nadácie.

„Vytvoriť zelenú oázu na takom malom priestore, dokonca v takom špecifickom prostredí, ako je to mestské, bolo pre nás výzvou a sme radi, že sme získali podporu. Veríme, že budeme dobrým príkladom pre iných, aby sa naše mestá čoraz viac zazelenali a v extrémnych letách, ktoré nás čakajú, nám podobné centrá poskytli vytúžený tieň a relax,“ konštatovala Eva Ščepková z CoWorking Banská Bystrica.

V novom priestore centra premenili chátrajúce mini átrium na zelenú oázu plnú pohody a oddychu. „Na dobrovoľníckych brigádach sme v átriu osadili dve unikátne vertikálne záhrady. Vysadili sme nielen okrasné rastliny, ale napríklad jahody a bylinky. Upravili sme podlahu átria, navozili okrasný kameň a navŕtali svetielka. Vďaka dobrovoľníkom sme vytvorili pohodlné a príjemné sedenie, kde si môžu návštevníci vyvetrať hlavu a dať si malú pauzu,“ dodala Ščepková.

V OBRAZOCH:  V srdci Banskej Bystrice vyrástla zelená oáza
2
Galéria
Zdroj: Nadácia Ekopolis
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM