Jakub Forgács Správy

V bystrickej nemocnici sa situácia zlepšuje: Dočkajú sa pacienti odložených operácií?

V nemocnici budú prehodnocovať nastavenie poskytovanej zdravotnej starostlivosti a chceli by začať postupne uvoľňovať lôžka a výkony pre štandardnú zdravotnú starostlivosť.

Ilustračný obrázok k článku V bystrickej nemocnici sa situácia zlepšuje: Dočkajú sa pacienti odložených operácií?
Zdroj: FNsP F. D. Roosevelta

Počet pacientov s ochorením Covid–19 v posledných dňoch potešiteľne klesá Aj vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici. „K stredajšiemu dňu ich máme 36, čo je počet, aký sme mali naposledy v novembri minulého roku,“ uviedla nemocnica na svojej facebookovej stránke.

Ako sa píše na stránke, v najbližších dňoch budú v nemocnici prehodnocovať nastavenie poskytovanej zdravotnej starostlivosti a chceli by začať postupne uvoľňovať lôžka a výkony pre štandardnú zdravotnú starostlivosť.

„Spätná reprofilizácia a spustenie plánovanej operatívy však nezávisí len od pripravenosti nemocnice, ale na stanovení ďalších krokov našim zriaďovateľom, Ministerstvom zdravotníctva SR,“ upozorňuje nemocnica, ktorá si uvedomuje, že mnoho pacientov čaká na vykonanie odložených operácií.

„Rozbeh operačných výkonov v súčasnosti limituje aj stále vysoký počet pacientov v kritickom stave na II. Klinike anestéziológie a intenzívnej medicíny SZU , kde je presunutá aj časť anestéziologických sestier z operačných sál,“ pokračovala nemocnica, podľa ktorej bude takisto potrebné dať personálu nevyhnutný čas na zotavenie, keďže trištvrte roka ťahajú bez čerpania dovoleniek a voľna.

Nábeh a návrat k normálu preto podľa slov nemocnice nebude možné uskutočniť zo dňa na deň. „Samozrejme, budeme sa snažiť nájsť maximálny konsenzus medzi zabezpečením regenerácie pracovnej sily a dobehnutím zameškaného,“ dodáva.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Banskej Bystrice

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM