Jakub Forgács Správy

V Bystrici vystúpia významní zahraniční ekonómovia: Pozrite, čo sa dostane na pretras

Séria prednášok čaká študentov aj odbornú verejnosť na pôde Univerzity Mateja Bela. V rámci nich vystúpia významní zahraniční ekonómovia a ďalší hostia. Čomu budú venované?

Ilustračný obrázok k článku V Bystrici vystúpia významní zahraniční ekonómovia: Pozrite, čo sa dostane na pretras
Zdroj: TASR

Na Ekonomickej fakulte Univerzity Mateja Bela (UMB) v Banskej Bystrici sa počas apríla uskutoční séria prednášok venovaná trendom v cestovnom ruchu, s ktorými vystúpia významní zahraniční ekonómovia i ďalší hostia. Prednášky sú určené nielen pre študentov UMB, ale aj pre odbornú verejnosť. Záštitu nad celým podujatím prevzala prodekanka pre medzinárodné vzťahy fakulty Vanda Maráková. Informovala o tom Ľuboslava Divoková z referátu pre vzťahy s verejnosťou Ekonomickej fakulty UMB.

Témy prednášok sú orientované na rozvoj marketingu cestovného ruchu, autentické cestovateľské zážitky, medzinárodné vzťahy medzi cestovaním a cestovným ruchom či kultúrne rozdiely vo svete. S úvodnou prednáškou o konkurencies­chopnosti horských stredísk a trendoch v zimných strediskách vystúpi 15. apríla Arvid Flagestad z Nórska. Ďalšie sú na programe 22. a 23. apríla. Sériu prednášok ukončí 27. a 29. apríla Christian Nordhorn z Catholic University Eichstätt z nemeckého Ingolstadtu, ktorý sa zameria na cestovný ruch v Nemecku, ale aj na perspektívy jeho udržateľného rozvoja vo vidieckych turistických oblastiach.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM