Jakub Forgács Krimi

V Bystrici sa stalo nešťastie. Muž (†50) v koľajisku neprežil zrážku s vlakom

Fatálna zrážka s vlakom v Bystrici. Čítajte viac o nešťastí na koľajniciach, pri ktorom zahynul Bystričan!

Ilustračný obrázok k článku V Bystrici sa stalo nešťastie. Muž (†50) v koľajisku neprežil zrážku s vlakom
Zdroj: TASR

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) informovali, že v prvom týždni nového roka zaznamenali štyri zrážky osoby s vlakom. Vo všetkých prípadoch išlo o smrteľnú zrážku. K udalostiam došlo v úsekoch Vlkanová – Radvaň, Púchov – Považská Bystrica, Martin – Vrútky a v Trenčianske Bohuslavice – Trenčín-Zlatovce. ŽSR tiež uviedli, že vo všetkých prípadoch išlo o samovraždy.

„Železničná polícia v Banskej Bystrici začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenie. K tomuto skutku došlo 2. januára v čase medzi 6:15 – 6:20 na železničnej trati v blízkosti železničného priecestia Banská Bystrica – Iliaš,“ uviedla pre spravodajský portál Bystrica 24 banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová so slovami, že vlak idúci do Banskej Bystrice zrazil muža.

„Rušňovodič vlaku uviedol, že pri príjazde k železničnému priecestiu videl pred súpravou osobného vlaku vo vzdialenosti približne sto metrov v koľajisku stáť muža. Použil zvukové výstražné zariadenie, na čo táto osoba nereagovala a pre krátku vzdialenosť sa už zrážke zabrániť nedalo. Ide o 50-ročného muža z Banskej Bystrice,“ dodala Faltániová so slovami, že v prípade bola nariadená zdravotno-bezpečnostná pitva a prípad je v štádiu vyšetrovania.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM