Jakub Forgács Rôzne Správy

V Bystrici sa chystá krásna spomienka: Mestom povedie sprievod veteránov

Máte radi retro a veterány? Pod Urpínom sa budete môcť pokochať krásnymi historickými vozidlami.

Ilustračný obrázok k článku V Bystrici sa chystá krásna spomienka: Mestom povedie sprievod veteránov
25
Galéria
Foto: Róbert Ostrihoň

Bystričania sa každý rok 1. mája tešili na podujatie Stretnutie generácií, na ktorom sa mohli pokochať najrôznejšími veteránmi, či už išlo o osobné, nákladné vozidlá alebo motorky. Ukrátení nebudú ani tento rok, hoci pôjde o trochu iné podujatie.

Spomienková jazda

Pravidelným účastníkom prvomájového podujatia bol aj pán Marián Polóny, ktorý do Veterán klubu Banská Bystrica prispel svojou zbierkou nákladných a osobných vozidiel, za čo spolu s Ivanom Dedinom získali Cenu primátora mesta Banská Bystrica za záchranu kultúrneho dedičstva.

„Keďže nás starký nečakane opustil, tak v sobotu organizujeme prvomájovú spomienkovú jazdu,“ uviedla pre spravodajský portál Dnes 24 Alexandra Šeligová, vnučka pána Polónyho.

Veterány sa tak vydajú na jazdu mestom na počesť pána Polónyho a hlavne na zachovanie tejto tradície. „Bolo by fajn ,keby ľudia mohli vidieť možno poslednýkrát tieto krásne vozidlá a prišli nám aspoň k ceste zakývať,“ hovorí Šeligová.

Ďalšie aktuálne správy

Kadiaľ povedie?

Prvomájová spomienková jazda sa uskutoční okolo 10.00 hod.

Odchod je z areálu SAD na Partizánskej ceste, pôjde sa popri Mýte, cez Námestie slobody (popri VÚB), popri Hrone až na Štiavničky, kde sa otočí a pôjde naspäť do závodu SAD. Ako dodala Šeligová, vzhľadom na opatrenia nebudú zastavovať, ale radi ľuďom zakývajú popri ceste.

V priloženej fotogalérii si môžete zaspomínať na Stretnutie generácií na Štiavničkách a prikladáme aj video s pánom Polónym.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Aktuality z Banskej Bystrice

OBRAZOM: Veterány na Štiavničkách pritiahli pozornosť Bystričanov aj cezpoľných
25
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM