Jakub Forgács Správy

V Bystrici sa bude utekať nepretržite 24 hodín: Lákadlom pre bežcov aj výzva na 50 km

Atletický štadión na Štiavničkách po roku znova otvorí svoje brány všetkým behuchtivým! Pozrite, kedy si budete môcť prísť aj vy zabehnúť symbolických 400 m a čo všetko na vás čaká.

Ilustračný obrázok k článku V Bystrici sa bude utekať nepretržite 24 hodín: Lákadlom pre bežcov aj výzva na 50 km
Zdroj: Dnes24.sk

Už po tretíkrát vybehnú Bystričania svorne proti vzdialenosti. Od štvrtku 12. júna 17:00 do piatku 13. júna 17:00 sa na atletickom štadióne opäť na Štiavničkách opäť uskutoční banskobystrická bežecká 24-hodinovka. Minulý rok toto podujatie prilákalo 641 účastníkov všetkých vekových skupín, ktorí na 400 m okruhu spoločne prebehli 2 595 km.

Každý účastník bude mať za úlohu absolvovať minimálne jeden 400 m okruh na bežeckej dráhe. Všetky výkony zaznamenané počas 24 hodín budú spočítané a cieľom je dosiahnuť celkovú vzdialenosť 421,95 km. Štartovné je samozrejme bezplatné a návštevníci sa môžu tešiť na spomienkový diplom, kopu zábavy v pohybe i niekoľko noviniek.

V spolupráci so Strednou zdravotníckou školou Banská Bystrica bude priamo v priestoroch štadióna zriadený stan, v ktorom budú prebiehať masáže a tejpovanie pre širokú športovú verejnosť. Vo farbách Nadácie pre deti Slovenska príde najmenších povzbudiť populárny maskot Hugo, ktorý podľa organizátorov možno chytí do rúk aj štartovnú pištoľ.

V rámci dňa otvorených dverí VŠC Dukla prídu na štadión aj vrcholoví atléti. Tí nielen predvedú svoje umenie v jednotlivých disciplínach kráľovnej športu ale do jeho základov zasvätia všetkých, ktorí si hod oštepom, či skok do diaľky budú chcieť sami vyskúšať.

Piatkové popoludnie bude patriť napínavým pretekom rodín

  • piatok 13. júna o 15:00 – preteky lezúňov na 5 m.
  • piatok 13. júna o 16:00 – Beh s kočíkom s Dôverou pre rodičov s deťmi na 400m.

Najrýchlejší štvornožci a posádky budú v cieli odmenené hodnotnými cenami. Na štvrtkový večer o 20:00 organizátori pripravujú aj ultra výzvu na 50 km s hromadným štartom. V tejto súťaži pôjde o atraktívne ceny pre najlepších.

Foto: Matej Kapusta

Marathon BB 24-hodinovka Štiavničky 2013
40
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM