Jakub Forgács Krimi

V Bystrici došlo k hrozivej nehode: Motorkára vymrštilo na predné sklo auta, FOTO

Podľa doterajších informácií od polície došlo k nehode tak, že vodička pri vychádzaní z parkovacieho miesta a napájaní sa na cestu, nedala prednosť v jazde motocyklistovi.

Ilustračný obrázok k článku V Bystrici došlo k hrozivej nehode: Motorkára vymrštilo na predné sklo auta, FOTO
3
Galéria

Na Rudohorskej ulici v Sásovej došlo vo štvrtok k nehode. Banskobystrickí krajskí policajti o tom informovali na sociálnej sieti. „Zrejme nepozornosť vodičky vychádzajúcej z parkovacieho miesta zapríčinila, že motocyklista skončil v nemocnici,“ uviedli muži zákona.

Čo sa stalo?

„Podľa doterajších informácií k dopravnej nehode došlo tak, že vodička vozidla, pri vychádzaní z parkovacieho miesta a napájaní sa na cestu v jej smere doľava, nedala prednosť v jazde motocyklistovi prichádzajúcemu zľava, následkom čoho motorkár narazil prednou časťou motocykla do ľavej prednej časti jej vozidla,“ pokračovali policajti.

„Nárazom motocyklistu vymrštilo na čelné sklo vozidla a následne prepadol za vozidlo na cestu, kde zostal ležať. So zraneniami bol z miesta nehody záchranármi prevezený do nemocnice,“ uviedli so slovami, že alkohol u účastníkov zistený nebol. Nehoda je v štádiu vyšetrovania.

Výzva polície

Policajti upozornili, že práve v jarných mesiacoch, kedy motorkári vyrážajú na cesty, pribúdajú aj nehody na motocykloch. „Ich následky bývajú mnohokrát veľmi vážne. Problém je častokrát v tom, že vodiči áut nie sú po zime na motorkárov na cestách zvyknutí a pri vchádzaní na križovatku, predbiehaní či odbočovaní si ich jednoducho nevšimnú,“ píšu muži zákona.

„Nehoda je preto nehodou lebo ju nikto z nás neplánuje. Stane sa však zväčša z dôvodu podcenenia situácie. Buďme preto všetci vzájomne obozretní. Nikto z účastníkov nehôd nechce znášať dramatické následky celý život. O skutočnosti, či to budú "iba“, ako sa hovorí pokrčené plechy alebo bude v ohrození ľudský život, o tom rozhodujeme len my šoféri," dodali policajti.

Zábery z miesta nehody nájdete v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Následky nehody auta s motorkou v Bystrici
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM