Jakub Forgács Komunálne voľby

V Bystrici chcú o post primátora zabojovať 4 uchádzači. Títo muži podali kandidátne listiny

Máme prvé informácie o podaných kandidátnych listinách pre Komunálne voľby 2018. Kto chce byť primátorom Bystrice?

Ilustračný obrázok k článku V Bystrici chcú o post primátora zabojovať 4 uchádzači. Títo muži podali kandidátne listiny
Zdroj: TASR

Do lehoty určenej na podávanie kandidačných listín (11.9. do 24:00 hod.) v rámci novembrových komunálnych volieb, ktoré sa budú konať v sobotu 10. novembra, podali v Bystrici kandidátnu listinu štyria uchádzači o post primátora. Pre spravodajský portál Bystrica24 to potvrdilzapisovateľ Mestskej volebnej komisie Karol Langstein.

Spomínanými uchádzačmi sú podľa Langsteina MUDr. Ján Nosko ako nezávislý kandidát, Ing. Igor Kašper, ktorý má podporu strán SaS, OĽANO, KDH, SME RODINA – Boris Kollár, Progresívne Slovensko, Peter Peuker za stranu NAJ – Nezávislosť a Jednota a Ing. Jozef Sásik za Slovenskú ľudovú stranu Andreja Hlinku.

„Kandidátne listiny následne verifikuje Mestská volebná komisia v Banskej Bystrici (MVK), ktorej zasadnutie zvolá primátor mesta do zákonom stanovenej lehoty (do 18. septembra 2018). Po preverení kandidátnych listín MVK zaregistruje kandidátov a vyznačí registráciu kandidátov na kandidátnej listine,“ uviedol Langstein.

MVK vyhotoví rozhodnutia o zaregistrovaní kandidátov alebo nezaregistrovaní kandidátov. „V kontexte predošlého textu je informácia o kandidátoch informačného charakteru s tým, že až zverejnený zoznam zaregistrovaných kandidátov pre voľby mestského zastupiteľstva a pre voľby primátora, ktoré zverejníme v mieste obvyklým spôsobom budú smerodajné. Termín tohto zverejnenia je do 16.10.2018,“ doplnil a zároveň upozornil, že poradie kandidátov je priebežné a na hlasovacích lístkoch budú mať iné poradie, takže nie je vhodné špekulovať o konečných poradových číslach – vo vlastnom záujme kandidátov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM