Jakub Forgács Iné športy Šport

V Bystrici budú prekonávať predsudky. S laserovou puškou sa predvedú aj hendikepovaní

Aj vy holdujete športu a radi vyskúšate niečo netradičné? Biatlon (nielen) pre hendikepovaných ukončí letné prázdniny v meste pod Urpínom.

Ilustračný obrázok k článku V Bystrici budú prekonávať predsudky. S laserovou puškou sa predvedú aj hendikepovaní
Zdroj: Dnes24.sk

Občianske združenie (OZ) Prístav nádeje v Banskej Bystrici prichádza na záver letných prázdnin s ďalším, tentoraz športovým projektom pre znevýhodnených pod názvom Biatlon (nielen) pre hendikepovaných. Druhý ročník sa uskutoční 1. septembra pri Barbakane na Námestí Š. Moysesa od 17:00 do 19:00. Zúčastní sa na ňom aj slovenský biatlonista Dušan Šimočko.

Nielen pre hendikepovaných

„Minulý rok sa nám osvedčil, a tak sme sa rozhodli zorganizovať toto podujatie aj v tomto roku. Naším cieľom je, aby sme tento druh bezpečného športu priblížili nielen ľuďom s hendikepom, ale i rodičom s deťmi a všetkým, ktorých oslovuje myšlienka realizovania biatlonu pre hendikepovaných na Slovensku,“ reagovala riaditeľka OZ Prístav nádeje Marcela Václavková Konrádová.

Laserový biatlon je moderný a bezpečný druh športovej aktivity. Trať je navrhnutá v spolupráci s biatlonistom Dušanom Šimočkom tak, aby ju zvládol každý jeden účastník bez ohľadu na hendikep v trvaní päť minút.

S laserovými puškami

„Streľba v biatlone alebo v samotnej športovej streľbe nikdy nebola dostupnejšia ako v prípade laserových pušiek, ktoré autentickým vzhľadom a funkčnosťou simulujú streľbu zo vzduchových pušiek,“ konštatoval Šimočko.

„Trochu sa zabavíme, trochu zašportujeme. V každom prípade projekt znázorňuje, že biatlon môže robiť skutočne každý,“ doplnila riaditeľka OZ.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM