Jakub Forgács Krimi

V Bystrici a okolí úradovali lupiči: Podľa polície majú na svedomí viacero krádeží, FOTO

Jeden obvinený je už podľa slov polície v Ústave na výkon väzby a v minulosti bol päťkrát súdne trestaný za majetkovú trestnú činnosť. Druhý je stíhaný na slobode.

Ilustračný obrázok k článku V Bystrici a okolí úradovali lupiči: Podľa polície majú na svedomí viacero krádeží, FOTO
6
Galéria

Vyšetrovateľ v Banskej Bystrici obvinil z prečinu krádeže v spolupáchateľstve dvoch mužov vo veku 26 a 31 rokov zo Slovenskej Ľupče. „V nedeľu (6.3.) v noci vošli do vchodu bytového domu na Bakossovej ulici tak, že nepoškodili vchodové dvere, ani dvere do pivničných priestorov a ukradli štyri pneumatiky osadené na diskoch. Majiteľovi spôsobili škodu takmer 690 eur,“ uviedli krajskí policajti na sociálnej sieti.

„Staršiemu z obvinených bolo vznesené obvinenie aj v januári z prečinu krádeže. V Slovenskej Ľupči z vozidla Audi ukradol výfukové potrubie s katalyzátorom a sondami. Majiteľovi spôsobil škodu viac ako 6 100 eur,“ spomenuli muži zákona so slovami, že podľa predbežných informácií takýchto skutkov spáchal viac a na ich objasnení polícia stále pracuje.

„Vo februári ho obvinili z prečinu porušovania domovej slobody. V Slovenskej Ľupči neoprávnene vošiel do rodinného domu, kde ho ukrytého našla policajná hliadka,“ pokračovali policajti.

Tento obvinený je už podľa slov polície v Ústave na výkon väzby a v minulosti bol päťkrát súdne trestaný za majetkovú trestnú činnosť. Druhý z obvinených je stíhaný na slobode.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Dvojica mužov má podľa polície na svedomí viacero krádeží
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM