Jakub Forgács Správy

V Banskobystrickom kraji máme novú ATRAKCIU: Videli ste už takúto vyhliadkovú vežu? FOTO

Nová vyhliadka vyrástla na Gemeri. Cieľom bolo sprístupniť turistom atrakciu, kde sa môžu zastaviť a pokochať výhľadmi.

Ilustračný obrázok k článku V Banskobystrickom kraji máme novú ATRAKCIU: Videli ste už takúto vyhliadkovú vežu? FOTO
9
Galéria
Zdroj: OOCR GEMER

V obci Sirk v Revúckom okrese otvorili novú oddychovú zónu, vyhliadku nad Železníkom. Nachádza sa nad baníckym kinom Železník, známym aj ako kino Stachanov. Turistom sa z nej naskytne výhľad na okolie. Informoval o tom Viktor Brádňanský z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Gemer.

Dobrovoľníckou prácou prispieva k zachovaniu významných pamiatok v regióne občianske združenie Skryté poklady Slovenska. „Vyhliadka nad Železníkom je náš zatiaľ najväčší projekt. Cieľom bolo sprístupniť turistom atrakciu, kde sa môžu zastaviť a pokochať výhľadmi,“ spomenul predseda združenia Ladislav Bene s tým, že vyhliadka je na turistickej trase zo Sirka do Rákoša a na cyklotrase z Muráňa.

Projekt sa podarilo uskutočniť pomocou grantovej výzvy Nadácie Ekopolis – Zelené oázy. Prispela aj Oblastná organizácia cestovného ruchu Gemer z členského príspevku Rozvojovej agentúry Banskobystrického samosprávneho kraja v rámci rozvojového zámeru.

OOCR pripomína, že lokalita Železník s okolitými obcami Sirk a Rákoš v súčasnosti disponuje bohatou turistickou ponukou. Banícku tematiku zahŕňajú sprevádzané exkurzie po Železníku. Tie zahŕňajú návštevu banských obcí, ústia štôlní, šácht, háld či komínov, výhľady, ale aj návštevu baníckej expozície. Okrem informácií o vzniku, ťažbe a spracovaní rúd sa počas túry návštevníci dozvedia aj to, ktoré dva minerály boli objavené v podzemí Železníka.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Vyhliadka nad Železníkom
9
Galéria
Zdroj: OOCR GEMER
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM