Aktualizované Jakub Forgács Správy

Užitočný PREHĽAD pre Bystričanov: Vodičov obmedzí asfaltovanie ciest aj výstavba mosta

V najbližších dňoch čakajú vodičov dopravné obmedzenia súvisiace s rekonštrukciami ciest a výstavbou nového mosta do mestskej časti Iliaš. Kedy a kde s nimi treba počítať?

Ilustračný obrázok k článku Užitočný PREHĽAD pre Bystričanov: Vodičov obmedzí asfaltovanie ciest aj výstavba mosta
2
Galéria

Po rekonštrukcii Hornej ulice a ulice Československej armády pokračujú stavebné práce na Partizánskej ceste. V závere týždňa a počas soboty je plánované asfaltovanie. „Mesto Banská Bystrica opätovne prerokovalo postup stavebných prác rekonštrukcie Partizánskej cesty spolu s Dopravným podnikom mesta a zhotoviteľom stavby. Počas asfaltovania bude v dňoch 29. a 30. júla 2021 Partizánska cesta nakoniec prejazdná pre všetky vozidlá, vrátane trolejbusov,“ uviedla hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

Ako doplnila hovorkyňa, dopravný podnik v záujme minimalizácie negatívneho dopadu dopravných obmedzení na cestujúcu verejnosť počas pokládky nových asfaltov zmobilizoval všetky kapacity aj na sobotu, 31. júla, keď zabezpečí dopravné služby na trolejbusových linkách 1,2,4,6, a 7 náhradnými vozidlami bez potreby využitia trolejovej dráhy. „Na cesty sa dostanú všetky tri dualbusy, elektrobus i náhradné autobusy. Veríme, že toto rozhodnutie poteší všetkých, ktorí služby mestskej hromadnej dopravy využívajú aktívne i príležitostne,“ podotkla Marhefková.

Asfaltovanie v Podlaviciach

V mestskej časti Podlavice sa bude podľa slov Marhefkovej asfaltovať Buková a Gaštanová ulica s nasledovnými obmedzeniami:

  • 28. júl (streda) – asfaltovanie Bukovej ulice na konci pri otočke autobusov. Keďže sa počas práce nebudú mať autobusy kde otočiť, na deň bude dočasne zrušená zastávka „Skubín, otočka“.
  • 28. a 29. júla(streda, štvrtok) – asfaltovanie Gaštanovej ulice – prejazdná bude vždy po jednej polovici vozovky. Obyvateľov čakajú len krátkodobé obmedzenia na bočných vjazdoch na Limbovú a Javorovú ulicu. Mestská hromadná doprava bude fungovať bez obmedzenia.

Ďalšie aktuálne správy

Výstavba mosta

„Práce na výstavbe nového mosta v mestskej časti Iliaš pokročili a dostali sa do fázy, keď je opätovne potrebné úplne uzatvoriť starý provizórny most, ktorý slúži v novej polohe ako dočasná obchádzková trasa. Z dôvodu osádzania nosnej konštrukcie nového obojsmerného mosta bude uzatvorený v dňoch od 5. augusta (od 7.00 hod.) do 7. augusta 2021,“ dodala Marhefková so slovami, že obyvateľom na prejazd poslúži poľná cesta v smere na Vlkanovú.

Harmonogram prác:

  • 5. augusta 2021 (7.00 hod.) – uzatvorí zhotoviteľ dočasnú obchádzkovú trasu a začne inštalovať žeriav, ktorý bude osádzať nosné konštrukcie nového mosta
  • 6. augusta 2021 – realizácia ukladania pozdĺžnych priehradových nosníkov
  • 7. augusta 2021 – demontáž žeriavu
  • 8. augusta 2021 – sprejazdnenie starého provizórneho mosta

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Banskej Bystrice

V OBRAZOCH: Dopravné obmedzenia v Banskej Bystrici
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM