Jakub Forgács Samospráva

Už je jasné, kto všetko kandiduje na primátora Bystrice: Nechýba šéf kúpeľov Hrčka ani podnikateľ Čupka!

Komunálne voľby sú už predo dvermi. V Banskej Bystrici preto po prvýkrát zasadla Mestská volebná komisia. Zaoberala sa aj kandidačnými listinami uchádzačov o post primátora. Kto chce v meste pod Urpínom miešať karty?

Ilustračný obrázok k článku Už je jasné, kto všetko kandiduje na primátora Bystrice: Nechýba šéf kúpeľov Hrčka ani podnikateľ Čupka!
Zdroj: TASR

Do boja o post primátora Banskej Bystrice v nastávajúcich komunálnych voľbách sa prihlásilo 13 mužov a dve ženy. Informoval o tom predseda Mestskej volebnej komisie Pavel Žitňan s tým, že o zaregistrovaní kandidátov komisia rozhodne v piatok.

Ako nezávislí kandidáti sa prihlásili ôsmi z nich, a to Pavol Bielik (60), primátor Peter Gogola (46), generálny riaditeľ Kúpeľov Brusno Štefan Hrčka (41), riaditeľ detskej fakultnej nemocnice Ján Nosko (53), mediátor Ľubomír Piterka (42), manažérka Janka Slaná (54), režisér , scenárista, manažér Igor Šimeg (57) a dôchodkyňa Jarmila Výrostková (61).

Straníckymi nominantmi sú podnikateľ Pavel Čupka (68) za Hnutie za demokratické Slovensko, riaditeľ spoločnosti Ľubomír Hadvičák (36) za stranu TIP, manažér Miroslav Ivan (48) za stranu Sloboda a Solidarita, vysokoškolský pedagóg Marian Korytiak (45) za Sieť, stavebný inžinier Peter Lačný (58) za koalíciu Kresťanskodemo­kratického hnutia so stranou NOVA, advokát Peter Múkera (57) za Demokratickú občiansku stranu a znalec lesníctva Jozef Sásik (56) za Slovenskú ľudovú stranu (údaje o zamestnaní kandidátov sú uvedené ako na ich kandidačných listinách).

Zverejniť mená prihlásených záujemcov o post primátora Banskej Bystrice sa Mestská volebná komisia rozhodla vo štvrtok večer na svojom ustanovujúcom zasadnutí. Jej zapisovateľ Karol Langstein dosiaľ odmietal mená prihlásených potenciálnych kandidátov uviesť s tým, že o tom môže rozhodnúť len komisia. Aktuálne komisia preveruje kandidačné listiny pre voľby poslancov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM