Jakub Forgács Krimi

Úradovanie autičkárov v Bystrici: Aké značky sú medzi zlodejmi najviac v kurze?

Boj polície s autičkármi pokračuje. Počas tohto roka zmizli z parkovísk v našom okrese už desiatky áut. Polícii sa pritom podarilo objasniť iba malé percento prípadov krádeží. Dlhoprstí majú najväčší zálusk na známe značky vozidiel.

Ilustračný obrázok k článku Úradovanie autičkárov v Bystrici: Aké značky sú medzi zlodejmi najviac v kurze?
Zdroj: Webnoviny.sk

„Od začiatku roku 2014 evidujeme v okrese Banská Bystrica 32 prípadov krádeží motorových vozidiel, z ktorých bolo objasnených iba sedem (21,88 percent),“ informovala krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Len pre porovnanie, za celý rok 2013 to bolo 48 kradnutých vozidiel a polícii sa podarilo objasniť 11 prípadov (22,92 percent).

U bystrických autičkárov sú podľa hovorkyne najobľúbenejšie škodovky a volkswageny. „Autá miznú majiteľom najčastejšie z parkovísk na sídliskách,“ pokračovala Faltániová. Polícia proti autičkárom bojuje predovšetkým tým, že vykonáva opatrenia na úseku hliadkovej a obchádzkovej, dopravnej služby, ako aj operatívno – pátraciu činnosť.

Riešenie takýchto prípadov podľa polície často komplikuje anonymita veľkého mesta, dlhý časový úsek od spáchania po nahlásenie (odstavené vozidlo večer, ráno nahlásené odcudzenie), absencia svedkov, kamerových systémov, ale aj nevšímavosť.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM