Jakub Forgács Rôzne

Akcie autičkárov v Bystrici: Ktoré autá sa v meste kradnú najviac?

Boj polície s autičkármi pokračuje. Len za minulý rok zmizlo z bystrických parkovísk 48 áut, z ktorých sa polícii podarilo objasniť 11 prípadov. Dlhoprstí majú najväčší zálusk na známu značku vozidiel.

Ilustračný obrázok k článku Akcie autičkárov v Bystrici: Ktoré autá sa v meste kradnú najviac?
Zdroj: Webnoviny.sk

„V roku 2013 bolo v okrese Banská Bystrica ukradnutých 48 vozidiel, objasniť sa podarilo 11 prípadov,“ informovala Petra Vašková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici. Ako pokračovala, rok predtým sa policajtom podarilo objasiť osem prípadov z 31.

U bystrických autičkárov sú podľa Vaškovej najobľúbenejšie Škodovky (Octavia a Fabia), ktorých v našom meste zmizlo počas roka 2013 najvyšší počet. „Ďalej zlodeji kradli autá značky Volkswagen (Passat, Bora a Golf), Audi A4 a BMW,“ povedala hovorkyňa, podľa ktorej polícia proti autičkárom bojuje predovšetkým tým, že vykonáva opatrenia na úseku hliadkovej a obchádzkovej, dopravnej služby, ako aj operatívno – pátraciu činnosť.

Ako ďalej uviedla, riešenie takýchto prípadov často komplikuje anonymita veľkého mesta, dlhý časový úsek od spáchania po nahlásenie (odstavené vozidlo večer , ráno nahlásené odcudzenie), absencia svedkov, kamerových systémov, ale aj nevšímavosť. „Veľa krádeží sú aj fingované podvody. Majitelia motorových vozidiel nezabezpečujú vozidlá proti odcudzeniu, spoliehajú sa na výrobné zabezpečovacie zariadenia,“ pokračovala Vašková, ktorá dodala, že krádeže často páchajú skupiny, ktoré majú zabezpečené úkryty, nástroje na zmenu identity vozidla a falšovanie dokladov od vozidla.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM