Správy

UMB odovzdala Svetielku nádeje výťažok z Univerzitného punču. Na čo bude použitý?

Zámerom OZ Svetielko nádeje je vytvoriť miesto pre nutričného terapeuta a zakúpiť prístroj InBody.

Ilustračný obrázok k článku UMB odovzdala Svetielku nádeje výťažok z Univerzitného punču. Na čo bude použitý?
3
Galéria
Zdroj: UMB

Výťažok z charitatívneho Univerzitného punču v hodnote 4895 eur je už v rukách banskobystrického občianskeho združenia (OZ) Svetielko nádeje. Primárovi detskej onkológie a predsedovi združenia Pavlovi Bicianovi ho v utorok odovzdal rektor Univerzity Mateja Bela (UMB) v Banskej Bystrici Vladimír Hiadlovský a prorektorka pre medzinárodnú spoluprácu a celoživotné vzdelávanie Katarína Chovancová. Informovala o tom Dana Straková, vedúca referátu marketingovej komunikácie UMB.

„Výťažok použijeme na projekty Svetielka nádeje, ktorými pomáhame detským onkologickým pacientom a ich rodinám. Naším zámerom je vytvoriť miesto pre nutričného terapeuta a zakúpiť prístroj InBody. Na základe výsledkov meraní týmto prístrojom vieme zabezpečiť individuálny nutrično-terapeutický prístup ku každému pacientovi. Monitoring a vhodne zvolená strava by mohli zmierňovať nežiaduce účinky liečby,“ konštatoval Bician.

Podľa neho na žiadnom detskom onkologickom pracovisku na Slovensku nefunguje program zameraný na výživu, ale v zahraničí i v okolitých krajinách, ako Česko či Maďarsko, podobné projekty fungujú niekoľko rokov s veľmi dobrými výsledkami.

„Chceme naštartovať program aj na detskej onkológii v Banskej Bystrici už v najbližšom období,“ zdôraznil Bician.

„Poďakovanie patrí všetkým, ktorí prispeli a podporili naše charitatívne podujatie, pretože len vďaka nim sme touto sumou mohli pomôcť OZ Svetielko nádeje,“ dodal Hiadlovský.

V OBRAZOCH: Odovzdanie výťažku z Univerzitného punču pre Svetielko nádeje
3
Galéria
Zdroj: UMB
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM