Jakub Forgács Správy

ÚCHVATNÝ pohľad v uliciach mesta: Nocou žiarili STOVKY lampiónov, VIDEO a FOTO

Víkend v meste pod Urpínom vyvrcholil lampiónovým sprievodom, ktorý podľa odhadu pritiahol približne tisícku malých aj veľkých Bystričanov.

Ilustračný obrázok k článku ÚCHVATNÝ pohľad v uliciach mesta: Nocou žiarili STOVKY lampiónov, VIDEO a FOTO
11
Galéria
Zdroj: Peter Fabok

V nedeľu 12. novembra sa v Banskej Bystrici uskutočnil už 8. ročník obľúbeného lampiónového sprievodu. Akcia bola určená najmä rodinám s malými deťmi, ale aj všetkým Bystričanom, ktorí sa rozhodli prijať ponuku stráviť jeden novembrový večer nenáročnou prechádzkou.

„Odhadom nás bolo tento rok viac než tisíc a sme veľmi radi, že môžeme udržiavať tieto starobylé tradície. Ďakujeme všetkým, ktorí prišli. Ľudia by napriek elektronickej dobe nemali rezignovať na komunitné aktivity a čas strávený s rodinou a priateľmi na čerstvom vzduchu sa počíta najviac. My Bystričania máme to šťastie, že naše mesto je pekné po celý rok,“ uviedol po akcii pre spravodajský portál Dnes24.sk jeden z organizátorov.

Neoficiálna platforma Otcovia a deti organizuje nenáročné podujatia zamerané na aktívne trávenie času rodín s deťmi. „Hoci naše vlastné deti za tie roky už vyrástli, ako spoločnosť môžeme stále robiť viac. Už teraz sa môžete tešiť na Vianočnú sánkovačku pre otcov a deti 24. decembra,“ dodávajú organizátori milého podujatia.

Zábery z lampiónového sprievodu nájdete v priloženom videu aj fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Facebook
V OBRAZOCH: Do úchvatného lampiónového sprievodu sa zapojilo asi tisíc ľudí
11
Galéria
Zdroj: Peter Fabok
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM