Jakub Forgács Správy

Úchvatné VETERÁNY a dobové kostýmy: HISTORICKÉ námestie zažilo návrat v čase, FOTO

O jedinečný zážitok sa postarali nielen historické autá a motocykle, ale aj outfit posádok týchto vozidiel. Lákadlom je aj spanilá jazda.

Ilustračný obrázok k článku Úchvatné VETERÁNY a dobové kostýmy: HISTORICKÉ námestie zažilo návrat v čase, FOTO
21
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Banskobystrické Námestie SNP v sobotu hostí už 9. ročníku tradičného a veľmi obľúbeného podujatia The Grand Retro Show. Návštevníci sa skutočne majú na čo tešiť.

Historické vozidlá i kostýmy

V centre mesta môžu okrem desiatok historických vozidiel a motoriek obdivovať aj dobové kostýmy účastníkov. Atmosféru podujatia doplnia hity 30. a 50. rokov minulého storočia v podaní kapely Slovak Tango, ktorá je známa repertoárom piesní z dielne Gejzu Dusíka, Pavla Braxatorisa, Dušana Pálku a iných, ktoré preslávili vtedajšie hviezdy ako František Krištof Veselý, Štefan Hoza, Jozef Kuchár či Gabriela Hermélyová.

Za slnečného počasia si jedinečnú šancu nenechali ujsť stovky malých či veľkých zvedavcov. „Chodíme sem so synom každoročne a vždy je nadšený, autá jednoducho miluje,“ priznala pre Dnes24.sk Bystričanka Daniela. „Je to krásne podujatie a niečo, čo v súčasnosti už len tak neuvidíte. Je sa na čo pozerať,“ doplnil Marek.

Spanilá jazda

Podujatie odštartovalo o 10.30 hod. a historické vozidlá bude možné obdivovať približne do 13.00 hod., kedy sprievod vyrazí na svoju spanilú jazdu Podpoľaním na Zámok Vígľaš, kde je pripravený ďalší kultúrny program.

Zábery z The Grand Retro Show nájdete v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Bystrické námestie zaplnili veterány a ľudia v dobových kostýmoch
21
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM